Kanser tedavisinden sonra kalbe dikkat

Düzenleyen:
Kanser tedavisinden sonra kalbe dikkat

SAĞLIK Haberleri

Tıptaki gelişmeler sayesinde tedavide başarı oranı artarken ortaya çıkabilecek hastalıklara karşı tedaviden sonra da kalbin takip edilmesi gerekiyor.

Kanser tedavisi sürecinde, en sık karşılaşılan tedaviye bağlı kalp problemlerinin kalp yetmezliği, hipertansiyon, ritim bozuklukları, kalp krizleri, kalp zarı iltihapları olduğunu söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ertan Ökmen bu hastalıkların hem tedavi devam ederken hem de geç dönemde yıllar sonra ortaya çıkabileceğini ifade etti. Kanser tedavisindeki ilerlemeler sonucu sağkalım oranlarının çok arttığını, kanser tedavisinin ön plana çıkması sebebiyle diğer organların ihmal edildiğini anlatan Doç. Dr. Ökmen, “Bazı kemoterapi ilaçları dört hastanın birinde kalp yetmezliğine yol açabilir. Bazı ilaçlar iki hastadan birinde hipertansiyona sebep olabilir. Kanser hastalarının büyük çoğunluğunda görülen nefes darlığı, kalpteki bir rahatsızlıktan kaynaklanıyor olabilir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...