Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tazegül: Millete borçluyuz

Düzenleyen:
Tazegül: Millete borçluyuz

SPOR Haberleri

Olimpiyat şampiyonu sporcumuz, “Vatan için tankların, kurşunların önüne atlayanlar olmasaydı 2016 Rio'ya gidemeyecektik” dedi

MURAD TAMER

2012 Londra Olimpiyatları'nda ülkemize altın madalya kazandıran Servet Tazegül çok daha motive olmuş bir şekilde 2016 Rio'ya gidiyor. Ülkemizde yaşanan darbe girişiminin özellikle milli sporcuları çok etkilediğini belirtiyor. Tankların önüne kendilerini siper ederek vatana sahip çıkanlara layık olmak için bütün gücüyle pes etmeden çalışmalarına devam ediyor. Ülkesi için şehit olanlar sayesinde olimpiyat oyunlarına gidebileceklerini ifade ederken gözleri doldu milli sporcunun. O gece bayrağını alıp sokaklara, caddelere çıkanlarla birlikteymiş. Şimdi çok daha inanıyor altın madalya kazanacağına. Çünkü hırsı, azmi tavan yapmış durumda. Zor günlerin altından başarıyla kalkan ülkesine bir olimpiyat madalyası daha armağan etmek için sabırsızlanıyor.
Son olaylar seni nasıl etkiledi?
“İnsanların hayatları pahasına tankların, kurşunların önüne kendilerini attıklarını gördükten sonra çok daha motive oldum. Antrenmanlarda tam 'bittim' dediğim anda gözümün önüne milletimizin yaptığı fedakârlıklar geliyor. Yeniden zihnimde canlanan o görüntüler beni tekrar tetikliyor ve daha hırslı çalışıyorum. Zaten bu olaylardan önce ‘askerlerimiz şehit düşüyor, biz de vatan için elimizden geleni yapmalıyız’ şeklinde kendimi motive ediyordum.”
Rio'ya gidememekten korktun mu?
“İlk anlarda bu düşünceye kapıldım elbette ama halkımızın tanklara, kurşunlara yürüdüğünü görünce endişem kalmadı. Türk halkının savaşçı ruhunu gördüm o gece bir kez daha. Onlar olmasaydı olimpiyatlara gidemeyecektim bu kesin.  Zaten onların vergileriyle bu sporu yapabiliyoruz, kamplarda kalabiliyoruz. Bu yüzden milletimize sporcular olarak borcumuz var. Bu düşünceler hep kafamızda ama 15 Temmuz’dan sonra yeniden tokat gibi çarptı yüzümüze.” 
En büyük destekçilerin kimler?
“Öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve vatanına sahip çıkan milletimiz. Onlar olmasaydı bu başarılarımızın hiçbiri yaşanmayacaktı bundan eminim. Ailem, eşim ve çocuğum da benim moral kaynağım. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Bahattin Ulusan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin her zaman yanımızda olarak bizlerin başarılı olması için bütün imkânları ortaya koydular.” 
Bahri Tanrıkulu gibi şanssızlık yaşamaktan çekiniyor musun?
“Olimpiyatlarda başarılı olan sporcuların bazen psikolojik olarak etkilenmeleri sebebiyle beklenmedik sonuçlar aldığı bir gerçek. Bahri ağabey 2004’te ikinci olduktan sonra 2008'de ve 2012'de çok şanssız kuralar çekmişti. Ben 2012'de olimpiyat altını kazandıktan sonra iki Avrupa ve bir dünya şampiyonluğu elde ettim. Bu durum beni rehavete sokmayacaktır, aksine daha da hırslanmama sebep oluyor.” 

Zika virüsü korkutmuyor
Öğrendiğimiz kadarıyla sivrisineklerden bulaşan bir virüs. Denizin ve ormanlık alanların olduğu bölgeler çok daha riskli hale geliyormuş. Ama Rio'da şu an kış mevsimi yaşanıyor ve sivrisinekler soğukta görülmüyor fazla. Bu konuda çok kapsamlı bir tedbir almadım. Sadece spreyimi alıp gideceğim Rio'ya. Zika virüsü sebebiyle olimpiyatlara katılmayanlara saygı duyuyorum çünkü ölümcül bir hastalığa yol açıyor. Ama müsabakalarımız ve çalışma alanlarımız açık havada olmadığı için bu konuda biraz daha rahatız. 

Altın için beni geçmeleri şart

Servet Tazegül, Rio'da zorlu rakiplerle karşılaşmaktan çekinmediğini belirterek, "Alt sıkletten yukarı çıkan genç sporcular çok hırslılar ve kendilerini göstermek istiyorlar. Bunun farkındayım. Ama benim de ciddi tecrübem var. Tekvandoya 5 yaşında başladım. 28 yaşındayım ve şampiyonluklarım var. 
Bu beni çok daha bilinçli yapıyor. Performansım belki eskisi gibi değil ama tecrübemle bu açığımı kapatacağıma ve daha iyi müsabakalar çıkaracağıma inanıyorum. Altın madalya almak için öncelikle beni geçmeleri lazım. Altın madalyaya daha yakın görüyorum kendimi" ifadelerini kullandı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...