Kara: Vatan için ölürüm

Düzenleyen:
Kara: Vatan için ölürüm

SPOR Haberleri

Kazandığı altın kemeri şehitlere hediye eden Kara, "Devletimizi milletimizi korumak adına tankın, topun karşısına çıkıp, göğsümüzü siper ederiz" dedi

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek başpehlivanlığı kazanan Recep Kara çarpıcı açıklamalar yaptı. Altın kemeri göğsüne astıktan sonra daha teri kurumadan şehir merkezindeki demokrasi nöbetine katılan halka hitaben bir konuşma yapan Kara, "Bu ülkeyi hainlere bırakmayız" dedi. Darbecilerin muvaffak olamadığını ve olamayacağını söyleyen Recep Kara, "Ülkemizi Allah korudu. Şair, 'Cihad meydanlarını pehlivansız bırakma ya Rabbi ' diyor. Biz Er Meydanı'nın yiğitleri, pehlivanları olarak bu sahalarda kıran kırana güreşler yaparız, cenk ederiz ama iş başa düştüğü zaman Allah'ın izniyle devletimizi, milletimizi korumak adına o tankın, topun karşısında da hiç gözümüzü kırpmadan göğsümüzü siper ederiz. Gerekirse vatan için ölürüz. Bu böyle biline" dedi.  
Kazanacağımı biliyordum
Kazandığı altın kemeri darbeye karşı direnen, göğsünü siper eden, şehit olan vatandaşlara, polislere ve askerlere adadığını söyleyen Recep Kara, "Ölenlerin de ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun" temennisinde bulundu. Finale kaldığında altın kemeri kazanacağından emin olduğunu belirten başpehlivan, "Kırkpınar çayırına ilk defa 2004'te çıktım ve o yıl başpehlivan oldum. Daha sonra 2007 ve 2008'de de başpehlivanlık bana nasip oldu. Buraya her sene olduğu gibi çok iddialı gelmiştim. Yenilebilirim ama her zaman birincilik kürsüsüne aday olurum. Allah'a şükürler olsun bana bu sene şampiyonluk nasip etti. Bu yıl Kırkpınar'a çok iyi hazırlandık. Melih Gökçek Başkan'ımıza da yıllardır söz veriyorduk, artık altın kemeri 7 yıl sonra Ankara'ya götürmek nasip oldu" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...