Eklem sıvısı eksikliğine çözüm

Düzenleyen:
Eklem sıvısı eksikliğine çözüm

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yrd. Doç. Dr. Özlem Aydın’ın “mikroküre formunda polimerik ilaç taşıyıcı” isimli çalışmasıyla,gelişme sağlandı.

Ahi Evran Üniversitesinde, romatizma gibi eklem rahatsızlıklarında kullanılan ilaçların kıkırdakta daha uzun süre etki ederek tedaviye olumlu katkı yapması sağladı.

Türk Patent Enstitüsünden 20 yıl süreyle geçerli “incelemeli patent” aldı.Yaptıkları çalışmanın, kıkırdakta yıkıma sebebiyet veren enzim faaliyetini durduran doksisiklin ve kıkırdak onarımı için olumlu etki yapan kondroitin sülfat maddelerinin doku içerisinde daha uzun süre kalmasını amaçladığını dile getiren Aydın, şu bilgileri verdi, “Amacımız, kıkırdak hastalıklarına sebebiyet veren kollajenaz enziminin faaliyetini durdurmaktı. Bu amaçla, uzun süre etkili olabilen kontrollü ilaç salım sistemini geliştirdik. Bu sistem, hastanın uzun süreli tedavide sıkıntı çekmesinin önüne geçecek ve kıkırdak hastalıkları daha kolay tedavi edilebilecek. Geliştirdiğimiz sistem uzun süreli ilaç salımı yaptığı için o bölgede bulunduğu sürece bozulmaksızın sabit kalabilecek. Bölgesel tedavi olduğu için herhangi bir yan etkisi de olmayacak. Hasta da külfetli ve uzun süreli enjeksiyonlardan kurtulacak. Bir kere enjeksiyon yaptıracak ve uzun süre olumlu etkisini görecek.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...