Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'SAVAŞAN ŞAHİNLER'İ 'yerli' yazılım koruyacak

- Güncelleme:
'SAVAŞAN ŞAHİNLER'İ  'yerli' yazılım koruyacak

Ekonomi Haberleri

F-16'ların elektronik harp sistemlerinin yerli olarak geliştirilmesi ve üretilmesi için çalışma başlatan TÜBİTAK, uçak başına maliyeti birkaç milyon dolar düşürecek.

TÜBİTAK, Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı iş birliğiyle F-16'ların olmazsa olmazı elektronik harp sistemlerinin milli olarak tasarlanması için düğmeye bastı. Bu kapsamda hazırlanacak yüksek bütçeli projelere destek verecek olan TÜBİTAK, uçak başına maliyetleri bir kaç milyon dolar düşürecek. TÜBİTAK'ın "F-16 Elektronik Harp Podu Sistemi"nin yerli olarak geliştirilmesi için çağrıya çıktığını belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, F-16'ların radar algılayıcı ve karıştırıcı özelliklere de sahip olacağını açıkladı. Elektronik harp sisteminin dünyada temel olarak sadece 5 ülkede geliştirilebildiğini vurgulayan nbsp;Ergün, "Bu sistemler, harekat esnasında savaş uçaklarının tehdit radarlar ve hava savunma sistemlerine karşı güvende olmasını sağlıyor. Ayrıca bu sistemlerde, tehdit radar bulunduğunda pilotu ikaz eden ve otomatik olarak kendini izleyen radarları yanıltan özellikler bulunuyor. Elektronik Harp Podu geliştirilmesi projesinin başarıyla sonuçlanması durumunda uçak başına yaklaşık maliyeti birkaç milyon dolar olan bir sistemi yerli olarak üreteceğiz" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...