PKK 4 ay önce kaçırdığı korucuyu serbest bıraktı

/ Kaynak: İHA
PKK 4 ay önce kaçırdığı korucuyu serbest bıraktı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hakkari'de, PKK tarafından 4 ay önce kaçırılan bir köy korucusu serbest bırakıldı. Ailesine kavuşan korucu, "İnşallah bu barış sürecini kimse baltalamaz" dedi.

Hakkari'de, PKK tarafından 4 ay önce kaçırılan bir köy korucusu serbest bırakıldı. Ailesine kavuşan korucu, "İnşallah bu barış sürecini kimse baltalamaz" dedi. nbsp;

Ağaçdibi köyünde PKK tarafından kaçırılan ve yaklaşık 4 aydır PKK'nın elinde bulunan evli ve 8 çocuk babası köy korucusu Selim Ermağan, önceki gün Kuzey Irak'ta serbest bırakıldı. Habur Sınır Kapısı'nda ağabeyi tarafından karşılanan Ermağan, bugün öğle saatlerinde ailesi tarafından Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde büyük bir sevinçle karşılandı.

Aile büyükleri ile birlikte köyüne gelen korucu, ilk önce çocuklarını öpüp kokladı. Engelli oğlunu uzun uzun öperek hasret gideren Ermağan, "Aileme kavuşmamda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Koruculuk sistemi iyi bir sistem değil, bütün dünya Kürtleri tanıdı. İnşallah bu barış sürecini kimse baltalamaz. Ben 4 aya yakındır PKK'nın elinde bulunuyordum. Barış sürecini destekliyorum" şeklinde konuştu.


Kaçırılan köy korucusu Selim Ermağan'ı karşılamaya gelenlerin arasında olan Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehit ve Yetimler Derneği Hakkari Şube Başkanı İbrahim Adıyaman ise, korucunun serbest bırakılarak evine dönmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Adıyaman, "Başlatılan barış sürecinde bu tutsakların serbest bırakılması ve ailelerine kavuşması, bu sürecin içerisinde böyle olumlu gelişmelerin olması hepimizi mutlu ediyor. Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı olarak bu süreci sonuna kadar destekliyoruz. Bu kanın durmasını istiyoruz, artık şehit cenazelerinin gelmesini istemiyoruz. Komşumuz olan köy korucusu Selim Ermağan'ın serbest bırakılması herkes tarafından sevinçle karşılandı" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...