‘Stent ömrü uzatmıyor’ iddiası

Düzenleyen:
‘Stent ömrü uzatmıyor’ iddiası

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD, İngiltere ve Kanada’da yürütülen CURAGE olan çalışmaya katılan 1.211 kişi rastgele iki gruba ayırıldı

Bir gruba kalp hastalığını tedavi etmek ve kalp ağrısını ortadan kaldırmak için stent takılıp ilaç tedavisi, diğer gruba ise sadece ilaç tedavisi uygulandı. 15 yıl süren takipte 561 hasta hayatını kaybetti. Ölenlerin 284’ü stent takılan, 277’si ise ilaç tedavisi verilen grupta yer alıyordu. İstatistiki olarak iki grup arasında bir fark bulunamadı.

 
Araştırmacılardan Prof. Dr. William Boden, “Stent kalp krizi riskinizi azaltır ve ömrünüzü uzatır şeklindeki mesaj yanlış yönlendirme. Kalp krizi geçiren hastalara ilk birkaç saat içinde stent konması hayat kurtarıcıdır ama stabil kalp hastalığı olanlarda göğüs ağrıları olsa bile en iyi yol ilaç tedavisi ile hayat tarzı düzenlemesidir” diyor. ABD’de yılda 1 milyon stent takılıyor ve bunların yarısı stabil kalp hastalığı olanlara uygulanıyor.

‘Stent ömrü uzatmıyor’ iddiası

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...