Burun estetiği operasyonlarına erkekler de rağbet ediyor

Düzenleyen:
Burun estetiği operasyonlarına erkekler de rağbet ediyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Uzmanlar, son yıllarda Türkiye'de giderek yaygınlaşan ve kadınlar kadar erkeklerin de rağbet ettiği burun estetiği ameliyatlarında hasta psikolojisinin önemine dikkat çekiyor.

Özel Gözde İzmir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Anıl Tuncay, burun estetiği operasyonlarının nefes almayı engelleyici eğriliklerin düzeltilmesi gibi tıbbi gerekliliklerin yanında kişinin burun şeklinden memnun olmaması gibi estetik kaygılarla da gerçekleşebildiğini söyledi. Güzelleşmek isteyen herkesin estetik burun operasyonu olabileceğini kaydeden Op. Dr. Anıl Tuncay, vatandaşları burun estetiği operasyonları konusunda uyardı. Tuncay, "Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu, hastanın psikolojik durumu. Psikolojik durumu bozuk, farklı beklentiler içinde olan hastalarda öncelikle bu ruhsal durum düzeltildikten sonra operasyon kararı verilmesi daha doğru olur" dedi. 
 
  Sık karşılaşılan ve burun tıkanıklığına neden olan burun kıkırdak eğriliği, et büyüklüğü, sinüzit gibi rahatsızlıkların operasyonla giderilebildiğini hatırlatan Tuncay, kombine edilmiş bir estetik operasyonla hem sağlıklı, hem de güzel bir buruna kavuşmanın mümkün olduğunu belirtti. Burun ameliyatıyla, hem sağlıklı, hem de güzel bir buruna kavuşulabileceğini dile getiren Op. Dr. Anıl Tuncay, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
  "Sonuçta bu estetik bir ameliyat. İnsanlar sağlık açısından herhangi bir problemleri bulunmamasına rağmen, görünümlerini güzelleştirmek için operasyon talebinde bulunabiliyorlar. Bu da insanlar için bir ihtiyaç. O yüzden bu tür ameliyatlar, sadece estetik amaçlı olarak da gerçekleştirilebiliyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...