Yaşı küçük inadı büyük

Düzenleyen:
Yaşı küçük inadı büyük

SPOR Haberleri

9 yaşında başladı spora. Ailesini bile göremedi doğru dürüst. Ama inanılmaz bir azimle sarıldı yayına, şampiyonluklarla doldurdu koleksiyonunu. Şimdi de Rio yolcusu.

Murad TEMUR

Henüz 18 yaşında dünyanın en iyi okçuları arasına girmeyi başardı Yasemin Ecem Anagöz. Okçuluğa 9 yaşında başladı. Uzun süren kamplar sebebiyle küçük yaşta ailesinden, arkadaşlarından uzakta kalmaya başladı. Memleketi İzmir'i senede en fazla iki defa görebiliyordu. Bu yüzden okulunda sıkıntılar yaşadı ve sınıfta kaldı. Ama geleceğin yıldızı olacağını biliyordu. Küçüktü ama inadı büyüktü. Okçuluğa adadı kendini. Ardından yağmur gibi geldi başarılar. 9 yıllık kariyerine 5 Türkiye rekoru, sayısız il, bölge ve Türkiye birinciliği ile 1 Avrupa şampiyonluğu sığdırdı. Bu mücadelesini olimpiyatlara gitmeye hak kazanarak taçlandırdı. Üstelik Türk okçuluk tarihinde bunu başaran en genç sporcu olmanın gururunu yaşıyor. Madalya alacağına da inanan Yasemin, 2016 Rio’da mücadele eden en genç sporculardan biri olacak. 

Bu yaşta bu azim nereden geliyor?

Bir amacım ve hedefim var. Bunun için gerek fiziksel, gerekse psikolojik olarak çok acı çektim. Ama istediğimi yapan ve savaşan bir insanımdır. Benim hayattaki yaşama amacım adımı iyi ve başarılı bir şekilde duyurmak. Bu yüzden önüme çıkan engelleri yenme konusunda yeterli güce sahibim. Para, pul gibi şeyleri önemsemiyorum. Benim için elde ettiğim başarılar, unvanlarım ve neticesinde yaşadığım gurur parayla satın alınamaz. 

Nasıl başladın okçuluğa?

Aslını isterseniz ben de neden seçtiğimi bilmiyorum. Çok küçüktüm ve o an hoşuma gitmişti bu yüzden sanırım. Zaten bir sporla uğraşmak istiyordum. Aile dostumuzun önerisiyle 9 yaşında başladım ve bırakamadım. Başlarken babam üst seviyede olacağımı söylerdi. Ben de milli takıma seçilmeyi hep hedefledim. Küçüklüğümden beri milli takım antrenörü olma, olimpiyata katılma isteğim vardı. Şimdi en genç bayan sporcu benim. Yaşım küçük ama ben küçük olduğumu düşünmüyorum. 9 senedir ok atıyorum. 

Başarını neye borçlusun?

Çok iyi antrenörlerle çok fazla antrenman yapıyorum. Bir de düşünce yapıma borçluyum. Kendime inanan ve güvenen biriyim. Okçuluk psikolojik açıdan çok önemli bir spor. Ben de kendimi bu konuda iyi hazırlıyorum. Doğru zamanda doğru okları atabiliyorum. Ama dediğim gibi antrenörlerimin payı büyük bu konuda. Çok sıkı antrenmanlar yapıyoruz. Okçuluk anlamında dünyanın en çok çalışan ülkelerinden biriyiz diyebilirim. 2020 olimpiyat oyunlarına daha fazla sporcuyla katılacağımızı düşünüyorum. Ayrıca genç bir kadroya sahibiz. Bu da Türk okçuluğunun gelecek vaadettiğini gösteriyor. 

Madalya şansın nedir?

Ben olimpiyat kotasını hep garanti olarak görüyordum. Yarışmalarda elde ettiğim derecelerin yanı sıra kendime de güveniyordum. İngiltere'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ilk sırayı elde ederek barajı geçtim. En başından itibaren hedefim olimpiyatlarda madalya kazanmak oldu. Şu an hedefime doğru gidiyorum. Madalya alacağıma inanıyorum. Eğer altın madalya kazanırsam mükemmel olacak. 

En büyük destekçilerin kimler?

Hem ailemden hem de federasyonumuzdan ve özellikle antrenörlerimden büyük destek gördüm. Onların sayesinde bugünlere geldiğimi düşünüyorum. Ayrıca en yakın arkadaşlarımın da yanımda olmaları bana büyük katkı sağladı. Aybüke ve Tuana'nın desteklerini es geçemem. Bunların yanında kendimi çok iyi motive ediyorum. Kendime inanan biriyim. Antrenmanlarımı aksatmıyorum. Yaptığım antrenmanlar sayesinde kendime olan güvenim artıyor. 

İlk rekorunu unutamıyor

Yasemin Ecem Anagöz kısa (şimdilik) kariyerinde birçok anıya sahip. Dünya Gençler Şampiyonası'nda takım halinde ikinci olmalarıyla büyük bir sevinç yaşadıklarını söyleyen başarılı sporcu, "Üç yakın arkadaş ve üç çok iyi okçu bir araya gelmişti. İkinci olduktan sonra sevinçle attığımız zafer turlarını hâla mutlulukla anıyorum. Ayrıca miniklerdeyken ilk rekor kırdığım yarışmayı da unutamam. Küçücüktüm ama çok kararlı ve hırslıydım. İstediğimi de elde etmiştim.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...