'Size hizmet ettim beni göndermeyin'

Düzenleyen:
'Size hizmet ettim beni göndermeyin'

GÜNDEM Haberleri

246 kişinin ölümüne sebep olan o kanlı emri veren Fethullah Gülen, “Taraftarlarım darbeye katılmışsa bana ihanet etmiştir” deyip yandaşlarını sattı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, kalkıştığı darbe girişiminin ardından iadesi söz konusu olunca Türkiye’ye gönderilmemek için âdeta yalvardı.
Gülen, ABD’nin New York Times gazetesine kendi adıyla yazdığı makalede, ‘’Batılı demokrasilerin ılımlı Müslümanlara ihtiyaç duydukları bir dönemde, “hizmet” içindeki ben ve arkadaşlarım Batının yanında yer aldık’’ diyerek Obama’ya yaranma derdine düştü.
Türkiye’de 1980 darbesi döneminde ve 28 Şubat sürecinde darbecilere yönelik iltifatları nedeniyle ağır eleştiri alan FETÖ elebaşı Gülen, hayatı boyunca darbelere karşı olduğunu, Türkiye’de son 40 yılda yaşanan darbelerde en çok zararı kendisinin gördüğü yalanıyla da kendini aklamaya çalıştı.
Gülen yazısında, kendisine “Kâinat İmamı” gözüyle bakan yandaşlarını da satıp, “Hizmetteki taraftarlarım darbe girişimine katılmışsa bana ihanet etmiştir” ifadesini kullandı. 
Makalesinde Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Batılı ülkelere şikayet eden Gülen, Türkiye’ye iadesiyle ilgili olarak ABD yönetimine seslendi ve ‘’Erdoğan’ın kanıt yetersizliğine rağmen benim iademi isteme arzusu anlaşılabilir ancak Amerika buna direnmeli’’ dedi.
Fetullah Gülen’in emriyle yapılan kanlı darbe girişimi sırasında cuntacılara direnen 246 kişi şehit olmuş, binlerce insan da yaralanmıştı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, savcılık ifadesinde, rehin alındığı sırada, darbeci askerlerden Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in, “Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz” dediğini aktarmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...