Öztürk'ün karargahına baskın! Liste ele geçirildi

Düzenleyen:
Öztürk'ün karargahına baskın! Liste ele geçirildi

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz darbe girişimin bir numaralı sanıkları arasında gösterilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Öztürk’ün, askeri şura üyesi olduktan sonra polisin bile bilmediği Buca Şirinyer’deki 4 katlı karargâhı ortaya çıktı. Sık sık İzmir’e gelen Akın Öztürk’ün, burada hakim, savcı, emniyet müdürleri ve yüksek rütbeli askerlerle toplantılar yaptığı iddia edildi. NATO Komutanlığı’na iki kilometre mesafedeki karargahta, 15 Temmuz darbe girişiminin de planlandığı öne sürüldü. Öte yandan, FETÖ soruşturması kapsamında Akın Öztürk’ün karargahına bir baskın yapıldı. Karargaha gizli bir operasyon düzenleyen polis, çok önemli bilgi ve belgelere ulaştı. Ele geçirilen belgeler arasında, darbe soruşturması kapsamında tutuklanan kişilere ait bir listede ele geçirildi. Listelerin yanında da buluşulan kişilerle ilgili notlar yer aldı. Tutuklanan ve cezaevine konulan Akın Öztürk, darbe günü ise İzmir’de olduğunu itiraf etmişti. Öztürk ilk ifadesinde, “Askeri darbeyi planlayıp, yöneten bir kimse değilim. Kimin planlayıp, yönettiğini bilmem” demişti. Öztürk, daha sonra da İzmir’de özel işlerini tamamlayarak Akıncı Üssü’ne gittiğini anlatmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...