Türkiye'deki dünya şirketlerinden destek mesajı

Düzenleyen:
Türkiye'deki dünya şirketlerinden destek mesajı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de onlarca yıldır faaliyette olan global şirketler, endişe etmek bir yana, yatırımı artıracaklarını, büyümeyi ülkenin genç nüfusuyla sağlayacaklarını dile getirdi

Kredi derecelendirme kuruluşları, uluslararası yatırımcıların kararlarını olumsuz etkilemek için siyasi kararlar alırken, Türkiye'deki yabancı şirketler ise Türkiye ekonomisine güven mesajlarını peş peşe iletiyorlar. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşın ekonomisine güven duydukları Türkiye'de daha da fazla büyüyeceklerini dile getiren şirket yöneticileri, "Türkiye'nin güçlü ekonomisine güvenimiz tam" mesajında birleşti. Türkiye'de sağlık alanında kullanılan tanı cihazları, elektrik sistemleri gibi alanlarda yatırım yapan General Electric (GE) Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Canan Özsoy, Türkiye'deki mevcudiyetlerinin 60 yılı aşkın süredir devam ettiğini, 8 farklı tesiste bulunan 2 binden fazla çalışanlarıyla Türkiye'deki büyümelerini sürdürdüklerini dile getirdi. Özsoy, "GE olarak, havacılık, ulaşım, enerji, sağlık, şebeke çözümleri ve inovasyon gibi ülkemizin öncelikli ve önemli endüstrilerinde yaptığımız yatırımlara taahhüdümüz tamdır" dedi.
Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Işıl Sargın: Boeing, 70 yıldır Türkiye'de. Gelecek yıllar için Türkiye'de mevcut büyüme planlarına aynı şekilde devam edeceğiz.
Intel Orta Doğu, Türkiye, Afrika Başkanı Çiğdem Ertem: Ekonominin en önemli dinamosu teknoloji. Türkiye'nin genç, yenilikçi ve teknolojiye yatkın nüfusu büyük potansiyel barındırıyor.
Cargil Türkiye ve Kuzey Afrika Kurumsal İlişkiler Direktörü Ediz Aksoy: 150 yıllık küresel şirket olan Cargill, 1960'lerda başladığı Türkiye faaliyetlerini, güçlenen ekonomisi ve yatırımcıya güven veren özelliği bu ülkede devam ettirecek. Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesini Türkiye'den yönetiyoruz" dedi.
Dow Türkiye ve Orta Asya Başkanı İhsan Necipoğlu: Türkiye'de 45 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren şirketimiz büyümeye devam edecek.

FORD'UN YATIRIMI DEVAM EDECEK

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de 15 Temmuz günü yaşanan olayların herkesi derinden üzdüğünü, ancak Türk halkının demokrasiyi ne ölçüde içselleştirdiğinin de manifestosu olduğunu söyledi. Toplumun tüm kesimlerinin bu sınavdan başarıyla çıktığını ifade eden Yenigün, olayın arkasından başlayan dayanışma ve karşılıklı anlayış ortamının Türkiye'nin çok güven duyulan büyük potansiyelini de gösterdiğini vurguladı. Yenigün, "Türkiye'nin en büyük ekonomik aktörlerinden Koç Holding ve dünyanın otomotiv devlerinden Ford Motor Company'nin ortaklığı olan Ford Otosan, bu dönemde Türkiye'de büyük ölçekli yatırımlarını sürdürerek ülke ekonomisine olan güvenini gösterdi. Ford Otosan, bugüne kadar birlikte büyüdüğü Türkiye'nin geleceğine inanmakta ve yapmış olduğu iş planları doğrultusunda faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmektedir" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...