'Türkiye yaşadığı her zorluğun üstesinden geldi'

Düzenleyen:
'Türkiye yaşadığı her zorluğun üstesinden geldi'

Ekonomi Haberleri

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gelis, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve milletinin sergilediği birlik ve beraberliğinin önemine işaret etti.

Gelis, "Türkiye daha önce de benzer durumlar ve pek çok ağır krizler yaşadı, ama her zorluğun üstesinden başarıyla geldi. Türkiye'nin her türlü krizi aşabilecek güçte olduğuna inanıyoruz. Şirket faaliyetlerimizde ve planlamalarımızda herhangi bir değişiklik olmayacak, faaliyetlerimiz her zamanki gibi sürecektir. 160 yıldır faaliyet gösterdiğimiz bu ülkeye güvenimiz tam" dedi. Siemens, Türkiye'de enerji, ulaştırma, sağlık teknolojileri ve akıllı bina teknolojileri gibi alanlarda yıllık 2 milyar avro ciro yapıyor. Şirket, gelecek dönemde hafif raylı sistemlerle ulaştırmaya yoğunlaşmayı planlıyor.

ENERJİDE DE DEVAM

Türkiye'de çeşitli hidroelektrik santrali projeleri bulunan Norveçli enerji şirketi Statkraft da ülkede yaşanan süreci yakından izlediklerini bildirdi. Statkraft üst düzey yetkilisi, "Türkiye'deki hidroelektrik üretimimiz ve piyasadaki yatırımlarımız eskiden olduğu gibi sürüyor" ifadesini kullandı. Statkraft şirketi 2009'dan bu yana Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Şirketin, 122 megavat kurulu güce sahip iki hidroelektrik santrali devrede bulunurken, Siirt'te yapımı devam eden 517 megavatlık Çetin Barajı'nın bu yıl sonunda devreye girmesi hedefleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...