Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KOSGEB’den patentli ürüne yüzde 100 destek

Düzenleyen:
KOSGEB’den patentli ürüne yüzde 100 destek

Ekonomi Haberleri

Yaşanan son olaylardan sonra ekonomiyi canlı tutmak isteyen KOSGEB, Teknopazar Destek Programı ile işletmelere geri ödemesiz yüzde 100 destek verecek

KOSGEB, 12 Temmuz’da yürürlüğe giren Teknopazar Destek Programı ile işletmelerin, teknolojik ürün/prototip tanıtım giderlerini destekliyor. Destekten, Teknolojik Ürün Deneyim Belgesi alan, patentli ve kamu desteği ile ortaya çıkarılan teknolojik ürün veya prototip sahipleri yararlanabiliyor. Hem iç hem de dış piyasalarda istikrarı sağlamak amaçlıyla hazırlanan Teknopazar Destek Programı, KOBİ’lere ekonomik açıdan alternatifler sunarken, işletmelerin uluslararası gücünü arttırmayı hedefliyor. Küçük ve orta ölçekli işletmeleri kapsayan destek programının süresi 12 ay olmakla birlikte, program tüm bölgelerde yüzde 100 hibe olarak uygulanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İnterfed Yönetim,  Eğitim ve Finansal Danışmanlık Genel Müdürü Banu Sezginer, “Programın destek üst limiti 150 bin TL olup, yurt dışındaki tanıtım ve pazarlama maliyetleri için 100 bin TL, yurt içinde ise 50 bin TL geri ödemesiz destek sağlıyor” dedi.

İSTİKRAR İÇİN…

Türkiye’nin son günlerde yaşadığı olumsuzluklardan işletmelerin daha fazla zarar görmemesi için KOSGEB’in sağladığı desteğin işletmeler için çok önemli olduğuna işaret eden Sezginer, şöyle konuştu:
“Bildiğiniz gibi Türkiye dışa açık bir ekonomiye sahip olduğu için iç piyasalardan olduğu kadar dış piyasalardan da etkileniyor. Sektörde istikrarı sağlamak amacıyla devlet desteklerle tüm hızıyla devam ederken, işletmelere ekonomik anlamda hız kazandıracak. KOSGEB, Ar-Ge ve inovasyon projelerinin hayata geçirilmesi ve teknolojik ürünlerin tanıtım ve pazarlama faaliyetleri için verdiği destek kapsamında, basılı veya elektronik tanıtım materyalleri, fuara katılım, yurt dışı fuarlarda gümrük işlem giderleri, elektronik ticaret sitelerine üyelik giderleri karşılıyor. Bunun yanı sıra yazılı medya teknolojik ürün/prototipin tanıtımına yönelik giderler, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri ile ilgili seyahatlerde işletmelerin en fazla iki çalışanının konaklama ve ulaşım giderleri de destekliyor. Piyasalardaki istikrar acısından bu desteklerin gündeme gelmesi önemli ve bu destek firmaların yurt dışı tarafındaki pazarlaması acısından destekleyici bir unsur olarak yararlanılması gereken bir finansal enstrüman.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...