Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zaman gazetesi operasyonu: 47 kişi hakkında gözaltı kararı

Düzenleyen:
Zaman gazetesi operasyonu: 47 kişi hakkında gözaltı kararı

GÜNDEM Haberleri

Eski Zaman gazetesinin yöneticileri ve yazarlarının da aralarında bulunduğu 47 kişiye yönelik operasyon başlatıldı. İlk gözaltına alındığı bilgisi gelen isim, gazetenin eski yazarlarından Şahin Alpay oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, eski Zaman gazetesi çalışanı 47 kişiye yönelik operasyon başlatıldı.

FETO mensuplarının darbe girimi üzerine yürütülen soruşturma kapsamında, eski Zaman gazetesi yöneticileri ve yazarlarının da aralarında bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, haklarında gözaltı kararı verilen şahısların adreslerinde arama yapıyor.

Zaman gazetesi operasyonu: 47 kişi hakkında gözaltı kararı

ŞAHİN ALPAY GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında, eski Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay gözaltına alındı.

Polis ekipleri, sabah erken saatlerde Alpay'ın Etiler'deki evine geldi. Evde bir süre arama yapan polis, bazı belgelere incelemek üzere el koydu.

Gözaltına alınan Alpay, evinden çıkarılırken gazetecilerin sorusu üzerine, "Hiçbir açıklama yapmayacağım. Hiçbir suçum yok. Neden gözaltına alındığımı bilmiyorum. Öğreneceğim." dedi.

Zaman gazetesi operasyonu: 47 kişi hakkında gözaltı kararı

ŞAHİN ALPAY GÜLEN'İ BÖYLE SAVUNMUŞTU

FETÖ darbesinden önce Cemaat medyalarında yazan Mehmet Altan, Şahin Alpay ve Eser Karakaş gibi isimlerin bir arada olduğu canlı yayında Gülen'in terörle ilişkilendirilmesi konusu konuşuluyor.

Ortaya çıkan bir görüntüde Şahin Alpay Fethullah Gülen ile ilgili, "İddianamede Fethullahçı Terör Örgütü oldukları gerekçesiyle... Yahu Allah aşkına hangi terör ne olmuş? Ne şiddet uygulanmış? Fethullah Gülen'in şiddetle ne alakası var, ulan siz kimi kandırabilirsiniz? Fethulah Gülen dünyanın en barışçıl din insanı. İslam dünyasının en barışçıl din adamı. Siz kim oluyorsunuz? Fethullah Gülen'e terörist diyecek kadar kim oluyorsunuz siz? Utanın be!" şeklinde konuşuyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...