36 yılın askerî sınavlarına inceleme

Düzenleyen:
36 yılın askerî sınavlarına inceleme

GÜNDEM Haberleri

Savcılık, Genelkurmay Başkanı Akar’ın Başyaverinin, “1989’da soruları verdiler” itirafı sonrası sınavları mercek altına aldı.

Ebru KARATOSUN

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında birçok FETÖ’cü asker gözaltına alınıp tek tek sorgulanmıştı. Sorgulanan askerlerden bazıları itirafçı olmuştu. Bu kapsamda Askeri Lise Sınavları soruşturmasını da etkileyen itiraflar üzerine, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Yücel Erkman harekete geçti. 3 Haziran’da başlatılan soruşturmanın kapsamında ilk olarak Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Başyaveri Levent Türkkan’ın itirafının röntgeni çekildi. Türkkan, “Fethullah Gülen Cemaati ile ilk defa ortaokul döneminde tanıştım. Subay olmak istiyordum. 1989 yılında Işıklar Askeri Lisesi’nin sınavlarına girdim. ‘Abi’ler bana sınav öncesi soruları verdi. Şıkların üzerine cevaplar işaretlenmişti” demişti. Bunun üzerine 2000-2016 yılı olan soruşturma tarihleri, 1980-2016 olarak genişletildi. Bu kapsamda savcılık tarafından ÖSYM Başkanlığı’na bir yazı gönderildi. Yazıda FETÖ’nün Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri komutanlıkları, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi ve Bando Astsubay Hazırlık Okuluna öğrenci seçmek için yapılan askeri lise sınavlarının sorularının önceden ele geçirildiğinin altı çizildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...