Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkel'e 4 bin 500 isimli liste

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkel'e 4 bin 500 isimli liste

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Almanya'daki ve diğer ülkelerdeki saldırıları İslami olarak görmüyorum. Biz 40 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Bunun için Sayın Şansölye'ye 4 bin 500 ismin yer aldığı bir dosya verdim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, “Bu benim siyasi yaşamımın en kritik anıydı. Bu bir terör örgütü ve bu terör örgütüne karşı devlet bir refleks gösterdi. Bu refleksle birlikte bu girişim önlenmiş oldu. Ama daha takip etmemiz gerekiyor ve rehavete kapılmamamız gerekiyor” dedi.

Erdoğan, idam cezası tartışmaları konusunda, “Halk diyor ki 'ölüm cezası istiyoruz', siyasetçi olarak 'kabul etmiyoruz' diyemezsiniz” değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, Alman ARD televizyonuna verdiği mülakatta özetle şunları kaydetti:
 
"ŞANSÖLYE'YE DOSYA VERDİM"
 
"Ben Almanya'daki ve diğer ülkelerdeki saldırıları İslami olarak görmüyorum. Bunlar İslami olarak adlandırılmamalı. Terör bir dine mensup olamaz. Ben bir Müslümanım. Halkımın çoğu Müslüman. Biz 35-40 yıldır terörizmle mücadele ediyoruz. Sayın Şansölye'ye 4 bin ismin yer aldığı dosya verdim. Şu an 4 bin 500 oldu. Sorduğumda yargı süreci devam ediyor deniyor. Geciken yargı süreci bir şeye yaramıyor. Dost ülkelerde bu mücadele yok ki. Almanya'da insanlar endişesiz rahat bir şekilde hayatlarını sürdürebiliyor. İnsanlar çadırlar açıyor, sergi açıyor, terör örgütü mensupları özgürce geziyor ve para toplayabiliyorlar. "

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...