İsrail askeri bir Filistinliyi öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail askeri bir Filistinliyi öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerleri, Batı Şeria'nın güneyindeki Surif beldesinde "İsrailli bir hahamın katili olduğu" iddiasıyla bir Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, sabah erken saatlerde İsrail askerlerinin onlarca araçlarla Surif beldesine baskın düzenleyerek, İsrailli haham Michael Mickey Marc'ı öldürdüğü iddiasıyla Filistinli Muhammed el-Fakih'in evini kuşattı. Baskın sırasında çatışmanın çıktığı ve Fakih'in sığındığı eve askerlerin ağır silahlarla müdahale etmesi sonucu öldürüldüğü belirtildi.

Askerlerin, Fakih'in naaşına el koyduğu ve sığındığı evi yıktığı kaydedildi.

İsrail'in Sesi Radyosu'nun da Fakih'in İsrail askerleri tarafından öldürüldüğünü aktararak, Fakih'in bu ayın başlarında öldürülen İsrailli haham Michael Mickey Marc'ın katili olduğunu ileri sürdü.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle geçen yılın ekim ayından bu yana bölgede gerginlik giderek artarken Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

38 Filistinli gözaltında

Filistinli Tutukluların Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail polisinin sabah saatlerinden itibaren Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde geniş kapsamlı operasyonlar düzenlediğini belirtti.

Ebu Asab, Silvan ve Ra'us Amud semtlerinde yoğunlaşan operasyonlar kapsamında evleri basarak arama yapan İsrail polisinin aralarında çocukların da olduğu 38 Filistinliyi gözaltına aldığını ifade etti. Gözaltıların sebebine ilişkin bilgi verilmedi.

İsrail güçleri, Kudüs'te sık sık "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla Filistinlilere karşı operasyonlar düzenliyor. 

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri nedeniyle, geçen ekim ayından bu yana Batı Şeria, Gazze ve Kudüs'te İsrail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaşanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...