'Hareketli yaşam ömrü uzatıyor'

Düzenleyen:
'Hareketli yaşam ömrü uzatıyor'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, hareketli yaşam tarzının yaşlıların ömrünü uzattığını bildirdi.

Kişioğlu, Yaşlılar Haftası kapsamında Edirne Huzurevi'ndeki ziyaretinde yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının projesi kapsamında 90 yaşını aşan yaşlıların ziyaret edildiğini söyledi.

Sağlıklı yaşlanmanın kaliteli bir ömür açısından önemli olduğunu vurgulayan Kişioğlu, şunları kaydetti:

"Huzurevi sakinlerimize sağlıklı beslenerek, spor yaparak sağlıklı bir şekilde yaşlanmanın önemini anlatıyoruz. Sağlık Bakanlığımızın projesi kapsamında köyde yaşayıp bağda bahçede işlerini kendi yapan, kentte ise ev işlerini yaptıktan sonra dışarıda dolaşan yani hareketli yaşam tarzı olan yaşlıların 90 yaş ve üzeri yaşadığı ortaya çıktı. Bakanlığımızın sağlıklı yaşam için spor tavsiyesinin ne kadar doğru olduğu bu çalışma ortaya koydu. Hareketli yaşam tarzı yaşlıların ömrünü uzatıyor. Bu açıdan yaşlıların dengeli ve düzenli beslenmesi de çok önemlidir."

Edirne Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter ise 90 yaş üzerinde fiziki yeterliliği olan yaşlıların bir ilgi alanının olduğunu dile getirdi. Hareketli yaşam tarzının yaşlılar için önemli olduğunu aktaran İlter, "Bu yaşlılarımız bahçeyle, eviyle uğraşıyor, yürüyüş yapıyor, ziyarete ve camiye gidiyor. Sürekli aktif ve hareketli bir hayat içerisinde olmalarıyla bal, yoğurt ve süt gibi doğal gıdalarla da beslenince sağlıklı şekilde yaşamlarına devam ediyorlar" diye konuştu.

Huzurevi sakinlerini temsilen 72 yaşındaki Behiye Bircan'a çiçek veren Kişioğlu ve İlter, yaşlılarla sohbette etti. 

'Hareketli yaşam ömrü uzatıyor'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...