Emevi Camisi yok oluyor

/ Kaynak: AA
Emevi Camisi yok oluyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin Halep kentindeki tarihi Emevi Camisi ve etrafındaki tarihi çarşılar, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Suriye'nin Halep kentindeki tarihi Emevi Camisi ve etrafındaki tarihi çarşılar, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. nbsp;
AA ekibi, altı aydır çatışmaların sürdüğü tarihi Halep Emevi Camisi'ne girdi. Özgür Suriye Ordusu tarafından dört aylık çatışmanın ardından ele geçirilen cami için son iki aydır çatışmalar sürüyor. Esed askerleri tarafından kuşatılan cami, ağır silah ve bombalarla geri alınmak isteniyor.
Tarihi Emevi Camisi ile etrafındaki tarihi Kutur ve Habiye çarşıları harabeye dönerken, çatışmaların aynı şekilde devam etmesi halinde bir medeniyet daha yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

-Kaleye yardımın önü kesildi-
Suriye Ordusu ile muhalifler için stratejik öneme sahip cami, Esed'in askerlerinin kuşatıldığı kaleye yardım götürülen yolun ortasında bulunuyor.
Muhalifler, camiyi ele geçirerek, kuşattıkları kaleye yardım gitmesinin önünü kesmiş durumda. Kaledeki Suriye Ordusu askerlerine sadece helikopterlerle yardım ulaştırılabiliyor.
Esed askerleri, camiyi geri almak için etraftaki yüksek binalara keskin nişancı yerleştiriyor ve camiyi ateş altında tutuyor.

-Hasarsız yer kalmamış-
Rejim askerlerinin ayrılırken çıkardıkları yangın, caminin birçok yerinin yanmasına neden olmuş. Caminin tamamen muhaliflerin eline geçmesinin ardından toplarla saldıran Suriye Ordusu, birçok kubbeyi yıkarken, keskin nişancılardan korunmak üzere kalın saclarla kurulan setlerde, keskin nişancılar tarafından açılan ateşle delinmedik yer kalmamış durumda.
AA ekibi görüntü çektiği sırada saldırıların sürdüğü camide, kolonlar arasında mevziler oluşturularak bölümler arasında geçişler sağlanıyor.

-"Allah'ın evi, rejimin elinde olmamalı"-
Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Tevhid Tugayı'nın Abdulaziz Birliği Komutanı Ömer Ebu Kerim, kanlarının son damlasına kadar çatışacaklarını ancak camiyi rejime vermeyeceklerini söyledi. nbsp; "Allah'ın evi rejimin elinde olmamalı" diyen Ebu Kerim, Esed askerlerinin cami içerisinde içki içip, ahlaksızlık yaptığı yerleri delilleriyle gösterdi.
Ebu Kerim, "Allah'ın evini rejimden almamız kolay olmadı. Stratejik öneme sahip camiyi ele geçirmemiz, büyük bir zaferdir" dedi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...