Marmara Üniversitesi'nde FETÖ depremi!

Düzenleyen:
Marmara Üniversitesi'nde FETÖ depremi!

GÜNDEM Haberleri

Marmara Üniversitesi'nde görevli 84 akademik ve idari personel görevden uzaklaştırıldı.

Marmara Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından anayasal düzene karşı yapılan darbe teşebbüsü sonrasında 657 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) yürürlüğe girdiği belirtildi.

KHK hükümleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının kararlarına istinaden, üniversitede görevli 84 akademik ve idari personelin görevden uzaklaştırıldığı kaydedilen açıklamada, "Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından alınan karara göre, FETÖ/PDY ile bağı, iltisakı veya irtibatı mevcut ya da anılan örgüte destek veya müzahereti bulunduğu şüphesi bulunan üniversite personeli, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. ve 140. maddeleri çerçevesinde açığa alındı." ifadelerine yer verildi.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE 23 KİŞİNİN DAHA BİLETİ KESİLDİ

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) 22 akademisyen ve 1 idari personel görevden uzaklaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişiminin ardından KBÜ'de, "FETÖ ile bağlantılı akademik ve idari personelin" durumlarının değerlendirilmesine yönelik soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda, üniversitede görevli 2 doçent, 2 yardımcı doçent, 6 öğretim görevlisi, 9 araştırma görevlisi, 3 yabancı uyruklu eğitmen ile 1 idari personel toplam 23 kişi açığa alındı.

Böylece KBÜ'de görevinden uzaklaştırılan personel sayısı 64'e ulaştı.

Üniversitede daha öncede 14 dekan istifalarını sunmuş, 5 profesör, 10 doçent, 17 yardımcı doçent ve 1 öğretim görevlisi ile 8 idari personel 41 kişi açığa alınmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...