Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tarihin en büyük geri alımına başlayacak

Düzenleyen:
Tarihin en büyük geri alımına başlayacak

Ekonomi Haberleri

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, ABD ile vardığı 14.7 milyar dolarlık anlaşma gereği 475,000 aracı sahiplerinden geri alabilecek.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in (VW) dizel emisyon skandalı sonrası suçlamalardan vazgeçilmesi için ABD devleti ile vardığı 14.7 milyar dolarlık anlaşmanın önündeki bir engel daha kalktı.

ABD Federal mahkemesi, anlaşmanın temelini oluşturan araç geri alımları için dün ön onay verdi. Volkswagen 18 Ekim'deki duruşmada nihai onayı alabilirse 475,000 aracı sahiplerinden geri alabilecek.

Duruşmada VW'in 85,000 lüks aracın nasıl onarılacağına dair de yeni bir planı Ağustos ayında yetkililere göndereceği ifade edildi. VW geçen yıl Eylül ayında, ABD'de sattığı araçlarına gizli bir yazılım yerleştirdiğini kabul etmişti. Yazılım araçların 
yasal sınırın 40 katı üzerinde çevreyi kirletmesini neden oluyordu.

ABD TARİHİNİN EN BÜYÜK GERİ ALIMINI BAŞLATACAK

VW skandalın ardından Haziran ayında ABD devleti ve eyaletleri arasında anlaşmaya vardı. Buna göre VW ABD tarihinin en büyük araba geri alımını başlatacak. Araçların onarım maliyeti ve ABD devlet kurumlarına yapılacak ödemeler de dahil edildiğinde araç geri alımının toplam maliyeti 10 milyar doları buluyor.

ABD Adalet Bakanlığı ile varılan anlaşmaya göre, VW ayrıca elektrikli araçların şarj altyapısının teşviki ve emisyonsız araç geliştirmek amacıyla çeşitli programlara gelecek 10 yıl boyunca 2 milyar dolar kaynak sağlayacak. Bunun yanı sıra, kamu kurumlarına eski otobüsleri değiştirme veya dizel emisyonlarını azaltmak üzere 3 yıl içinde 2.7 milyar dolar para ödeyecek.

Ayrıca VW, 44 ABD eyaleti ile en az 600 milyon dolara mal olacak bir anlaşmaya varmasıyla, toplamda yaklaşık 15.3 milyar dolar ödeme yapacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...