Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Paşayeva: Türkiye için canımı vermeye her an hazırım

Düzenleyen:
Paşayeva: Türkiye için canımı vermeye her an hazırım

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye dışında yaşayan Türk insanın en büyük amacının, Türkiye devletinin yanında olmak olduğunu vurgulayarak, "Gittiğimiz her yerde onun haklı mücadelesini savunmaktır.

Türkiye de Azerbaycan kadar vatanımızdır. Sevinci sevincimiz, üzüntüsü üzüntümüzdür. Azerbaycan için canımı vermeye her an hazır olduğum kadar Türkiye için de canımı vermeye her an hazırım" dedi.

Paşayeva, Türkiye'de  yaşanan darbe sırasında Dünya Basını'nın yanlı yayın yaptığını ifade ederek,  BBC televizyonunda Türkiye'deki darbe girişimine yönelik skandal ifadelerin insanı şoke ettiğini söyledi. Paşayeva konuşmasına şöyle devam etti:

"Sky News diplomasi editörü Tim Marshall'ın "darbecilerin en önemli hatasının Erdoğan'ı öldürmemek" olduğu, "Yapmaları gereken ilk şeyin Erdoğan'ı öldürmek ya da tutuklamak olduğunu" söylemesi ise insanı dehşete düşürüyor. Üstelik İngiliz televizyonunda yayınlanan programda darbecilerin yaptığı bazı şeylerin sanki savunulması kardeş Türkiye'nin nasıl büyük bir felaketken kurtulduğunu gösterir. Ama maalesef hala da bazı Türk kökenli insanlarımız anlamıyorlar ki yapılan darbe girişimi, Türkiye Cumhurbaşkanını öldürmek, yok etmek isteyenlerin asıl amacı Türkiye'yi zayıflatmak, parçalamak, bölge üzerinde istedikleri oyunları oynayabilmek istekleridir. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın hedef alınmasının asl amacı budur. Bu kirli oyunların arkasında batıda birçok güçlerin dayandığını görmemek ise artık körlük olur. O yüzden şimdi sağcı, solcu, milliyetçi, dinci olmasından, hangi ideoloji düşüncede olmasından asılı olmayarak ister Türkiye'nin içinde isterse de dışında yaşayan bizim gibi Türk insanın en büyük amacı Türkiye devletinin yanında olmak, gittiğimiz her yerde onun haklı mücadelesini savunmaktır. Çünkü malesef görüyoruz ki hatta batıda bazı televizyon kurumlarında darbe girişimini farklı noktalara değinerek savunmaya başlayanlar da arttı. Kardeş Türkiye büyük bir ihanet çetesi, terör örgütleri ile beraber Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen bazı büyük güçlerin de hedefindedir. Türkiye'nin zayıflaması bizim da zayıflamamıza, Tüm Türk-Müslüman coğrafyasının zayıflaması demek olur. O yüzden bugün nerede yaşamızdan asılı olmayarak Türkiye'ye ve onun haklı mücadelesine destek günüdür. Türkiye'nin düşmanı bizim de düşmanımızdır. Unutmamalıyız ki Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenler Azerbaycan'ın da güclenmesini istemeyecek ve istemiyorlar. Türk milleti bütün dünyaya gücünü gösterdi ve inşallah bundan sonra da gösterecek. Allah Azerbaycan'a ve kardeş Türkiye'ye her zaman yardımcı olsun "dedi.
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...