İşte kimyasal silah kullanıldığının delili

İşte kimyasal silah kullanıldığının delili

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de eğitim gören Niyazi Habaş isimli doktorun Facebook sayfasına gönderilen görüntü, Suriye'de Beşşar Esad rejiminin kimyasal silah kullandığını gösteriyor.

İngiltere'de eğitim gören Niyazi Habaş isimli doktorun Facebook sayfasına gönderilen görüntü, Suriye'de Beşşar Esad rejiminin kimyasal silah kullandığını gösteriyor. Görüntüde ağzından köpükler çıkan Suriyelilerle kimyasal silah saldırısına dair her türlü delilin olduğu bildirildi.

Habaş, Halep'te Esad kuvvetlerinin saldırılarında yaralanan bazı hastaları tedavi etmişti.

Uzmanlar 13 Nisan'da Halep şehrinde Şeyh Mesud bölgesinde iki bebekle bir annenin öldüğü saldırıda kimyasal silah kullanıldığına inanıyor. Saldırıda 13 kişi de yaralanmıştı. Kimyasal saldırının, bölge sakinlerinin direnişçileri desteklemeye karar vermelerine karşı intikam olarak yapıldığı ifade ediliyor.

Görgü şahitleri de kimyasal maddelerin bir uçaktan atıldığını ve etrafa yayıldığını söylediler.

Habaş, videodaki görüntülerin kimyasal maddeli saldırıya

Benzediğini, ağızdan köpükler çıkması, gözbebeklerinin küçülmesi, nefes almakta zorlanma gibi belirtilerin kimyasal saldırıya işaret ettiğini söyledi.

Eski İngiliz askeri uzman Hamish de Bretton-Gordon da büyük ihtimalle kimyasal saldırıda sarin gazının kullanıldığını söyledi.

ABD Devlet Başkanı Barack Obama ve batılı liderler, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasının "kırmızı çizginin aşılması" olduğunu ifade etmişlerdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...