Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Balığına cankurtaran yeleği taktı

Balığına cankurtaran yeleği taktı

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de Leighton Naylor isimli adam, yüzemeyen balığına cankurtaran yeleği yaptı. Bu yelek sayesinde balık şimdi akvaryum içinde serbestçe hareket edebiliyor.

İngiltere'de Einstein isimli akvaryum balığı için gelecek, hava kesesinde hastalık baş gösterince pek parlak görünmüyordu. nbsp;Akvaryum balıklarında sıkça görülen bu hastalık balıkların yüzemez hale gelmelerine yol açıyor. Einstein da yüzemiyor ve baş aşağıya akvaryumun dibine batıyordu. Balığın bu sıkıntıları, sahibi Leighton Naylor'un (32) parlak bir buluşuyla sona erdi. Naylor, balığa plastik borulardan bir cankurtaran yeleği yaptı. Bu yelek sayesinde balık şimdi akvaryum içinde serbestçe hareket edebiliyor.
Blackpool'da yaşayan Naylor, "İki senedir Einstein'ın sağlığı kötüydü. Yüzemiyor ve dibe batıyordu. Günün birinde onun bir daha akvaryumun dibinden çıkamayacağını düşünmek beni çok üzüyordu. Onu çaresiz görmek beni kahrediyordu. Ben de havalandırma borularından bir cankurtaran yeleği yaptım ona. Akvaryumu da rahatça hareket edebileceği şekilde yeniden dizayn ettim. Şimdi o rahatça hareket edebiliyor" dedi.
Yelekten dolayı akvaryumun diplerine inemediği için balığın yeterince beslenemeyeceğini de düşünen Naylor, onu tüplerle özel olarak besliyor.
Naylor, "Bazıları küçücük bir balık için bu kadar emek vermemi delilik olarak görüyor ama ben aynı fikirde değilim. Hayvanlar da ailemizin kıymetli üyeleridir" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...