Planlarınızı ertelemeyin, düzeninizi koruyun

Düzenleyen:
Planlarınızı ertelemeyin, düzeninizi koruyun

SAĞLIK Haberleri

Darbe girişimin ardından endişe, gerginlik, içe kapanma ve konsantrasyon güçlüğü çeken kişiler, günlük hayatın yanı sıra iş hayatında da zorlanıyor.

Ziyneti KOCABIYIK

Uzmanlar, bu duygularla başa çıkmak için felaket senaryolarından uzak durulması gerektiğini vurgulayarak, “Planlarınızı ertelemeyin, düzeninizi ve temponuzu bozmadan yolunuza devam edin” önerisinde bulunuyor.  15 Temmuz Darbe Girişimi’nin güven duygusunu sarstığını, kişilerde endişe ve karamsarlık duygusunun ortaya çıkmasına sebep olduğunu söyleyen  Üsküdar Üniversitesi NP Etiler Polikliniği’nden Uzman Klinik Psikolog Orçun Aykol,  endişe yaşayanlara daha güvende hissetmek için hızlı değişimlere gitmeden düzeni korumalarını tavsiye etti. Bazı kişilerin endişeyi diğerlerine göre daha belirgin ve yoğun hissettiğini anlatan Aykol, “Böyle durumlarda da akıllarına daha çok felaket senaryosu gelir. Felaket senaryolarından uzaklaşıp gerçekçi durumları dikkate almak, yaşadığımız endişeyi ve karamsarlığı azaltmaya yardımcı olacaktır. Yaşanan olaylar yüzünden gelecek planlarınızı ertelemeyin. Hobilerinize yönelin; kitap okuyun, müzik dinleyin, film izleyin. Gün içinde konsantrasyonunuzu sağlamak için saatte bir yerinizden kalkın. Öğlen arasında ya da iş çıkışında kısa yürüyüşler yapın” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...