Terör örgütü PYD, üç ay içinde ABD’de büro açacak

Düzenleyen:
Terör örgütü PYD, üç ay içinde ABD’de büro açacak

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin Meclis üyesi Siyanek Dibo, “ABD zaten bizim müttefikimiz. Üç ay içerisinde Washington’da temsilcilik açacağız” dedi.

Türkiye’nin defalarca belgeleriyle ortaya koymasına rağmen terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’yi “terörist” kabul etmeyen; lojistik olarak her türlü desteği veren ABD, Ankara’yı kızdıracak bir adım daha attı. Beyaz Saray yönetiminin, terör örgütü PYD’ye Washington’da temsilcilik açma iznini verdiği ve temsilciliğin önümüzdeki günlerde açılacağı öğrenildi. Daha önce Rusya, Almanya, Fransa ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) temsilcilik açan ‘Rojava ve Kuzey Suriye Demokrat Federal Sistemi’nin yeni bürosunun açılacağını PYD eş başkanı danışmanı ve meclis üyesi Siyanek Dibo açıkladı. Üç ay içinde ABD’de Rojava Demokratik Özerklik bürosu açacaklarını belirten Dibo, temsilciliğin açılacağı tarihle ilgili bilgi vermedi. PYD’li terörist Dibo, bu iznin nasıl alındığı konusunda da açıklamada bulunmadı.

“İLİŞKİLERİMİZ ÇOK İYİ”

Beyaz Saray yönetimi ile iyi ilişkileri bulunduğunu belirten Siyanek Dibo, “Temsilciliğin açılmasıyla birlikte ABD ile bu ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz” diye konuştu. Temsilciliğin açılmasının üç ayı bulacağını sözlerine ekleyen Dibo, “Amacımız Rojava’yı ABD’de de tanıtmak” diye konuştu. ABD ile “müttefik” olduklarını dile getiren Dibo, terör örgütü DAEŞ’e karşı mücadelede ABD’nin kendilerine büyük destek verdiğini ifade etti. Dibo şöyle devam etti: “Birçok ülkeyle iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. ABD ile zaten DAEŞ’e karşı birlikte mücadele ediyoruz. Temsilcilik açılması sonrasında ilişkilerimiz çok daha farklı noktalara gidecektir.” 

“RUSYA İLE İLETİŞİM İÇİNDEYİZ”

Rusya ile de iyi ilişkilerinin olduğunu vurgulayan Dibo, “Rusya ile sürekli bir ilişki içerisindeyiz. İlk Rojava Demokratik Özerklik büromuzu Rusya’da açmıştık. Moskova’da büromuz aktif durumda. Orta Doğu ve Suriye çözümüne kim hizmet ederse biz onlarla ilişki kurmaya çalışıyoruz. Rusya’nın da Suriye çözümünde önemli bir gücü var” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...