DAEŞ, Kamışlı'yı vurdu: 58 ölü

Düzenleyen:
DAEŞ, Kamışlı'yı vurdu: 58 ölü

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü DAEŞ, sınırımızın hemen dibindeki Suriye’nin Haseke şehrine bağlı Kamışlı ilçesine çifte saldırı düzenledi.

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin kontrolü altındaki Kamışlı’ya ilk saldırı sabah saatlerinde yapıldı. Teröristler, bomba yüklü aracı sözde kanton yönetiminin Savunma Bakanlığı’na götürmeye çalıştı. Başarılı olamayan teröristler bombayı halkın arasında patlattı. Hilal kavşağı yolunda meydana gelen patlamada 50 kişi ölürken, yaklaşık 144 kişi de yaralandı. Patlama sonucu çok sayıda bina da yerle bir oldu. 

NUSAYBİN’DE 2 KİŞİ YARALANDI

Patlamanın şiddeti ile Mardin’in Nusaybin ilçesinde birçok ev ve iş yerinin camı kırıldı. Ziya Gökalp Caddesi üzerinde, kırılan bir iş yerinin camları Mehmet Sait Biçen (68) ve Nasrettin Dikkat’in (76) yaralanmasına yol açtı. Bu saldırının ardından yine Kamışlı’da ikinci saldırı düzenlendi. Motosikletle gelen bir saldırgan üzerindeki bombayı yine halkın arasında patlattı. Bu saldırıda da 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 200’den fazla kişinin yaralandığı iki saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...