Avrupa'nın ikiyüzlülüğü bir kez daha tescillendi

Düzenleyen:
Avrupa'nın ikiyüzlülüğü bir kez daha tescillendi

DÜNYA Haberleri

OHAL’i bir yıla çıkaran ve 30 gün gözaltı getiren Fransa’ya ses çıkarmayan AB, Türkiye’nin 3 aylık OHAL’ini diline doladı

Avrupa Birliği (AB) iki yüzlülüğünü bir defa ortaya koydu. Türkiye’deki başarısız darbe girişimi sonrası uygulamaya konulan 3 aylık OHAL ve şüphelilere 30 günlük gözaltı süresi AB’ye dert oldu. Fransa’nın Kasım 2015’teki terör saldırısı sonrası 2016’nın tamamını kapsayacak şekilde OHAL süresini uzatması ve şüpheliler için 30 günlük gözaltı süresi uygulamasını görmezden gelen AB, Türkiye’nin benzer tavrını diline doladı. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, OHAL sonrası yayınlanan ilk kanun hükmünde kararnameyi incelediğini ve derin endişe duyduğunu söyledi. Aynı şartları daha ağır olarak uygulayan Muiznieks, Türkiye’de gözaltı süresinin 30 güne çıkarılmasını eleştirerek, bu sürenin sadece darbeye kalkışanlara değil, terör saldırıları ve suç örgütleri şüphelilerine de uygulanacağını kaydetti. Türkiye’nin 3 aylık OHAL süresince Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni askıya almasını da eleştiren Muiznieks, kendilerine aynı şekilde başvuran Fransa’yı görmemezlikten geldi. 

YAPTIRIM GERGİNLİĞİ!

AB’nin Türkiye’ye yönelik iki yüzlü politikasına bir örnek de AB Komisyonu cephesinden geldi. AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Komitesi Johannes Hahn ve bazı komisyon üyeleri, FETÖ’cü teröristlere karşı başlatılan gözaltı ve görevden alma operasyonları için Türkiye’ye yaptırım uygulamaya kalktı. Hahn, Türkiye’ye Suriyeli mülteciler için verilmesi kararlaştırılan 3 milyar avroluk yardımın durdurulmasını teklif etti. Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker ile Komisyon’un Dış Politika Sorumlusu Federica Mogherini teklifi reddetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...