'İlk ihbar darbe değil Fidan’a suikasttı'

Düzenleyen:
'İlk ihbar darbe değil Fidan’a suikasttı'

GÜNDEM Haberleri

“Fidan, suikast ihbarını Org. Akar’la görüşerek çözme yoluna gitti. Ama her hâlükârda Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı haberdar etmesi lazımdı.”

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, darbe girişiminin olduğu gece ile ilgili farklı bir istihbaratı paylaştı. O gece MİT’te ciddi çatışmaların olduğunu hatırlatan Davutoğlu, “MİT karargâhını ele geçiremediler. Esas ilk ihbar Hakan Fidan’a yapılacak bir suikast şeklinde geliyor. Bir ihtilal, bir darbe şeklinde değil de helikopterle gelinip Hakan Fidan’a yapılacak eylem şeklinde... Fidan bunu Genelkurmay Başkanımızla görüşerek çözme yoluna gidiyor. Darbenin erkene alınma nedeni de bu hareketlilik... Ama tabii her hâlükârda haber edilmesi lazımdı, yani Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın. Ben de Başbakanlık konumunda olsam bu soruyu sorardım” dedi.

Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili “Emri ben verdim” sözlerinin hep tartışıldığının hatırlatılması üzerine Davutoğlu, “2012’de uçağımız Suriye tarafından düşürüldüğünde silahlı kuvvetlere bundan sonra Suriye’de ülkemize yaklaşan her uçak tehdit olarak görülmeli ve vurulmalı kararı alındı. Bu uygulandı, bir helikopter düşürüldü. Eylül 2015’te Rusya arka arkaya saha ihlali yapınca istişare ederek bu angajman kuralını değiştirme durumu ortaya çıktı. Bu anlamda ‘talimatı ben verdim’ diyorum” ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi sonrası Erdoğan’ın muhalefet liderleriyle tarihi bir toplantı yaptığını, kendisinin de böyle bir toplantıyı hayal ettiğini dile getiren Davutoğlu, geçmiş tartışmaları bırakarak yapılan toplantının krizden vizyon üretilebileceğini gösteren önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...