Erdoğan’ı bulma görevi yaverindi

Düzenleyen:
Erdoğan’ı bulma  görevi yaverindi

GÜNDEM Haberleri

Başyaver Ali Yazıcı, Cumhurbaşkanı’nı bulma işini kendisinin halledebileceğini belirterek, “Benden şüphelenmezler. Bir bahaneyle onlara ulaşırım” demiş

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Piyade Yarbay Emin Güven, darbecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast planının detaylarını anlattı. Güven’in iddialarına göre suikast planının son değerlendirmesi Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda yapıldı. Erdoğan’ın Başyaveri Ali Yazıcı ve Kurmay Albay Fırat Alakuş plana son şeklini verdi. Güven’in ifadesi şöyle: “15 Temmuz’da, 15.30 sularında Muhafız Alayı’na ulaştık. Muhafız Alay Komutanı ve Ali Yazıcı sivildi. Masanın üzerinde Marmaris yazılı olan coğrafi analiz sistemi uydu görüntüleri ve planlar vardı. Cumhurbaşkanı’nın yeri öğrenilecek ve bir ekip gidip Cumhurbaşkanı’nı alacaktı. Ama tam yerini bilmiyorlardı. Muhtemel yerler haritada işaretlenmişti. Yazıcı’nın görevi Marmaris’e giderek Cumhurbaşkanı’nın yerini tespit etmek ve koordinatlarını Alakuş’a bildirmekti. Erdoğan’ın yeri bulunamazsa B planına geçilecekti. Ali Yazıcı, ‘Ben Cumhurbaşkanı’nın yanına gider yerini öğrenirim. Benden şüphelenmezler. Yerini öğrenmekte sıkıntı yaşarsam, Cumhurbaşkanı’nı arar, Genelkurmay Başkanı’nın beni aradığını, içinde Paralel Yapı’yla ilgili çok önemli bilgilerin bulunduğu bir zarfın size ulaştırılmasını istediğini söylerim. Bu bahaneyle Cumhurbaşkanı’nın yerini tespit edebiliriz’ dedi. Bu amaçla boş bir zarf bile hazırlandı. Cumhurbaşkanı’nı Fırat Alakuş’un ekibi ya da Akademi’den gelen bir ekip alacaktı.” 

MAAŞIN % 20’Sİ ‘HİMMET’

Emin Güven, ifadesinde Başyaver Yazıcı ile Marmaris’e doğru yola çıktıklarını, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine İzmir Çiğli üssüne gittiklerini söyledi. Darbe gece 03.00 sularında yapılacaktı, ancak erkene alındı. Darbe 21.00’a çekilince darbeciler, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’na gitti. Çardak altında son değerlendirmeler yapıldı. Operasyonu yöneten 6 kişi arasında Cumhurbaşkanı’na en yakın isimlerden Ali Yazıcı da vardı. Gözaltında bulunan Güven’in, ayrıca maaşının yüzde 20’sini FETÖ’ye “himmet” olarak verdiğini itiraf ederek, “Bir kızı sevdim, beni evlendirmediler. Cemaat tarafından yönetildim. Çok pişmanım” dediği iddia edildi. Bu arada TRT’de sözde darbe bildirisini okutan Yarbay Ümit Gençer, sorgusunda, olaydan 3 gün önce Albay Enver Topal’ın kendisini çağırıp, “Cuma gece 03.00 civarında darbe girişimi olacağını söylediğini” savundu. TRT’de elbisesini değiştireceği zaman telefonla, “Sen okuma, sivil okusun” şeklinde emir geldiğini aktaran Gençer, “Tijen spiker çağrılmıştı. Heyecanlanmıştı” dedi. Gençer, darbeyi 3 gün önceden neden haber vermediğinin sorulması üzerine, “Kime diyeceğimi bilemedim” karşılığını verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...