FETÖ’nün zehri tüm dünyaya anlatılıyor

Düzenleyen:
FETÖ’nün zehri tüm dünyaya anlatılıyor

DÜNYA Haberleri

Ankara, darbenin yol açtığı tahribatı ve Paralel Yapı okullarının saçtığı tehlikeleri, dost ülkelere mektupla bildiriyor

Yücel KAYAOĞLU

Türkiye’deki darbe girişimini uluslararası arenada anlatmak ve FETÖ ile mücadele için dış dünyanın desteğini almak için diplomatik atak başlatan hükümet, bir yandan da FETÖ okullarının kapatılması için ilgili ülkelerle temasa geçti. AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın koordineli yürüttüğü çalışma kapsamında FETÖ’nün okullarının bulunduğu yaklaşık 60 ülkeye mektup gönderilmeye başlandı. Hazırlanan mektuplarda, FETÖ’nün Türkiye’deki darbe girişimine ait dokümanların yanı sıra bu okulların birer terör yuvası olduğuna ve orada yetişen çocukların ileride kendi ülkelerine de zarar vereceğine dikkat çekildi. FETÖ’nün bir terör örgütü olduğuna vurgu yapılan mektupların eklerinde, darbe girişimi sırasında bombalanan Meclis, Emniyet ve Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetlere ait görsellerin yanı sıra İstanbul’da yaşananlara da yer veriliyor. Öte yandan FETÖ okullarının bulunduğu bazı ülkeler bu okulları kapatmak için Türkiye’ye başvurdu. Bu devletler, okulların nasıl kapatılacağına dair Türkiye’den yardım istedi. 

YURTDIŞI TÜRKLER UYARILACAK

Bu arada YTB çatısı altındaki Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu’nun (YVDK) Kamu Kurumları Toplantısı’nda yurtdışında yaşayan vatandaşlar ile soydaş ve akraba toplulukların, FETÖ hakkında bilgilendirilmesi ve faaliyetlerine yönelik önleyici çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, konuyla ilgili strateji belgesi hazırlamakta olduğunu açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...