Savcıların yetkileri artırılıyor

Düzenleyen:
Savcıların yetkileri artırılıyor

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’ye ait bütün medya kuruluşları ile örgütle bağı olan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları kapatılacak. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları İçişleri Bakanlığı’na bağlanacak

Yücel KAYAOĞLU

Darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadelede önemli kararlar alan hükümet, OHAL kapsamında çıkarılacak ikinci kanun hükmünde kararname ile darbe girişimini soruşturan savcıların yetkilerini artırıyor. Hükümet kaynaklarından edinilen bilgilere göre; OHAL kararının ardından ikinci kanun hükmünde kararnamenin hazırlıkları da tamamlandı. Bugün Resmi Gazetede yayınlanması beklenen ikinci KHK ile hükümet FETÖ ile mücadelede yine önemli adımlar atıyor. Hükümet kaynakları 3 ve 4’üncü kararnamelerin hazırlıklarının ise sürdüğünü dile getirdi. İkinci kararnamede yer alması beklenen bazı düzenlemeler özetle şöyle:

¥ Darbe girişimi soruşturmasında görevli savcılara özel yetkiler geliyor. Hükümet kaynakları, bu adımı “Gözaltına alınan ve tutuklu sayısının çokluğu sebebiyle sorgu sürecini kolaylaştıracak adımlar atılıyor” şeklinde nitelendirdi.
¥ FETÖ ile bağı olan bütün medya kuruluşları kapatılıyor. Buna dergiler, televizyonlar, radyolar ve dağıtım şirketleri de dahil olacak.
¥ Görevden el çektirilen öğretmenlerin yerine alınacak öğretmenlerle ilgili düzenleme de ikinci KHK’da yer alacak. Yeni alınacak sözleşmeli öğretmenler Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yapacak.
¥ FETÖ ile bağı olan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları kapatılacak. Ayrıca bu tip kuruluşlardaki personel arasındaki FETÖ’cüler ayıklanacak. Bunun için ilgili bakanlıklara yetki verilecek.

TSK’YA ‘TEMİZLİK YETKİSİ’

Bugün yapılacak yüksek askeri şurada, TSK’dan ihraç edilecek personelin yanı sıra, komutanlıklara kendi bünyesindeki FETÖ mensuplarını işten el çektirilmesi yetkisi verilecek. Hükümet kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı çalışma kapsamında TSK içinde bin 700’ü rütbeli, 400 civarında da sivil memur olmak üzere toplamda 2 bin 100 kişinin FETÖ ile bağı olduğu saptandı. İkinci kararnamede ayrıca Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları İçişleri Bakanlığı’na bağlanması da öngörülüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...