Her taşın altından darbeciler çıktı

Düzenleyen:
Her taşın altından darbeciler çıktı

GÜNDEM Haberleri

Başarısız askerî kalkışma, Türkiye’nin yakın geçmişine de ışık tutuyor. Gözaltına alınan bazı subayların önceden karıştığı ve gündeme getirdiğimiz bazı hadiseler, şimdi daha net anlaşılıyor.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında ortaya çıkan bilgi ve belgeler, Türkiye’nin karanlıkta kalan ve ülkeyi iç karışıklığın eşiğine getiren olayları da aydınlatmaya başladı. Gazetemizce geçen cuma günü gündeme getirdiğimiz Dink suikastı, Yazıcoğlu’nun şüpheli kazası, Rus uçağı ve Uludere olaylarında FETÖ’cü hainlerin aktif rol aldığını söylemiştik. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da önceki gün yaptığı açıklamada bu yapının her kuruma sızmış olduğunu ve Rus uçağının düşürülmesinden Uludere’nin bombalanmasına kadar birçok olayın yeniden inceleneceğini söyledi. Tüm bu haberlerimiz sonrasında olayların baş failleri cuntacılar tek tek gözaltına alınıyor ve eski defterler tekrardan açılıyor. 

ULUDERE OLAYI: Türkiye’nin gündeminden aylarca düşmeyen olay, 4 yıl önce 28 Aralık 2011’te Şırnak Uludere’de yaşandı. 34 köylü F-16 savaş uçaklarının bombardımanı ile hayatını kaybetti. Olayın, kaçakçı köylüleri “PKK’lı terörist grup geliyor” diyerek istihbaratın yanıltılması nedeniyle yaşandığı belirlenmişti. Bursa’da, FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, eski Uludere Hudut Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Hüseyin Erten gözaltına alındı.

DİNK CİNAYETİ: Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink de 2007 yılında aslında askeri yetkililerin birçoğunun bildiği ancak bir türlü engellemediği suikast saldırısı sonrasında hayatını kaybetmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Hrant Dink cinayetine ilişkin jandarma görevlileri hakkındaki soruşturma kapsamında, İstanbul ve Trabzon’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapmasında jandarma yarbay, jandarma astsubay, jandarma uzman çavuş ve bir yayınevi sahibi İstanbul’da, jandarma astsubay başçavuş da Trabzon’da gözaltına alındı .

YAZICIOĞLU CİNAYETİ: BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin enkazının 2 saat sonra bulunduğu ileri sürülmüştü. Helikopteri ilk asker kamuflajı giyen kişilerin bulduğu ancak yardım etmeden ayrıldığı iddiaları görüntü ile de desteklenmişti. Resmi yetkililer Yazıcıoğlu’nun düşen helikopterine 44 saat sonra ulaşabilmişti. Yazıcıoğlu’nun düşen helikopterinden parça sökerken görüntülenen Kıdemli Başçavuş Aydın Özsıcak, İzmir’de gözaltına alındı. Hükümete karşı darbe girişimine iştirak eden Özsıcak, Yazıcıoğlu davasında tutuklu yargılanmış, ancak daha sonra serbest bırakılmıştı.

RUS UÇAĞI: Türkiye ve Rusya ilişkilerini baltalayan uçak krizi, FETÖ hainlerinin darbe girişimi ile kesişti. Ruz uçağını, gözaltına alınan 2 FETÖ mensubu pilotun düşürdüğü iddia edildi. FETÖ’cü teröristlerin uçak olayında rolü bulunduğuna yönelik iddia darbe kalkışmasından sonra somut karşılık bulmaya da başladı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...