4.5G ve futbolla rekor gelire ulaştı

Düzenleyen:
4.5G ve futbolla rekor gelire ulaştı

TEKNOLOJİ Haberleri

Yılın ikinci çeyreğinde gelirlerini yüzde 11.8 artıran Türk Telekom'un bu başarısında mobil, genişbant ve TV tarafındaki gelişmeler etkili oldu

Türk Telekom'un gelirleri yılın ikinci çeyreğinde rekor büyümeye ulaştı. Türk Telekom'un gelirleri, büyük ölçüde mobil ve genişbant gelirlerindeki artışın etkisi ile bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 11.8 artarak 3.9 milyar liraya yükseldi. Grubun net kâr ise 248 milyon TL oldu. Türk Telekom’un 4.5G hizmetlerinin hayata geçmesi ile hızlanan mobil ve fiber yatırımlarının etkisiyle yatırım harcamaları da yüzde 48 artışla 689 milyon TL'ye çıktı. Mobil, genişbant ve TV tarafında 450 bin net yeni aboneyle toplamda 38.3 milyon aboneye ulaşan Türk Telekom, genişbantta 109 bini fiber abone olmak üzere 113 bin net abone kazanarak toplam genişbant abone sayısını 8.3 milyona çıkardı. Böylelikle yılın ilk yarısındaki abone kazanımı ile halka arzdan bu yana en yüksek ilk yarıyıl net genişbant abone kazanımı elde edildi. Türk Telekom’un yeni nesil televizyon platformu Tivibu’daki içeriklerin geliştirilmesinin abone kazanımına pozitif etkisi bu çeyrekte de sürdü. Ev TV abone sayısı bir önceki çeyreğe göre 76 bin net artış ile yarım milyonu aşarak 544 bine, toplam TV abone sayısı ise 2 milyona ulaştı. Toplam Ev TV abone sayısı UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi spor paketlerinin lansmanı ve uydu platform hizmetinin başlamasının ardından iki katına çıktı. Türk Telekom Üst Yöneticisi Rami Aslan, son 10 yıldır bütün müşterilerine en iyi tecrübeyi sunabilmek ve en üst kalitede altyapı geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, "Türk Telekom’da 'Fiber Gücünde 4.5G' baz istasyonları oranı da Avrupa ortalamasının 3 katından fazla. 4.5G nüfus kapsama oranımız ise çok kısa bir zaman içerisinde yaklaşık yüzde 70’e ulaştı" dedi.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...