'Yatırımlara ara vermeyeceğiz'

Düzenleyen:
'Yatırımlara ara vermeyeceğiz'

Ekonomi Haberleri

Çanakkale’de fabrika yatırımlarını sürdüren Kale Grubu’nun Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirterek, yatırımlara ara vermeyi düşünmediklerini söyledi.

Ekonomi Servisi

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirterek, üretim ve istihdamın devamı için özellikle yabancı yatırımcılara güven ortamının olduğunu anlatmak gerektiğini vurguladı. Çanakkale Çan'da düzenlenen Seramik Bayramı için yabancı ortaklarını ve tedarikçilerini davet ettiklerini kaydeden Bodur Okyay, “15-20 tane büyük yabancı tedarikçimiz ve ortağımız var. Hepsine mektup gönderdik. 'Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz, gelmezseniz anlarız ama ülkemizde hayat da üretim de devam ediyor dedik. Sadece 1-2 tanesi gelmedi. İtalya ve Almanya'dan gelmeyenler oldu. Yabancı ortaklarımız darbe girişimiyle ilgili çok üzüldüklerini bildirdiler. Travmatik bir durum olarak algıladılar. Halkın karşı çıkmasını takdir ediyorlar. Yabancılar biraz bekle-gör durumundalar. Bize ekonomimizle alakalı olumsuz manada gelen keskin ifadeler yok. Suların durulmasını ve ülkenin normale dönmesini bekliyorlar. Bana gelen mesajlar da öyle” diye konuştu. Bir an önce her şeyin normale dönmesini istediklerini ifade eden Okyay, yatırımlara ara vermeyi düşünmediklerini, özellikle sürdürülebilirlik ve Ar-Ge çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi. Okyay, bu yıl Grup olarak yatırımlarının devam edeceğini, 2016'da planladıkları yatırım tutarının 150 milyon lira olduğunu söyledi. Okyay, bu yılı teknik ve savunma hariç konsolide 1.7 milyar TL ciro ile kapatacaklarını ifade etti.

KESKİN ÇIKIŞIN FAYDASI YOK

DEİK AB İş Konseyleri Koordinatör Başkanı olan Bodur Okyay, AB Bakanı'ndan randevu istediklerini ve AB ile ilişkilerde yol haritasının çizilmesi için görüşmek istediklerini anlatarak, “AB yolunda daha itidalli davranılması gerekiyor. Türkiye ve AB ekonomilerindeki entegrasyonun sürmesi gerekiyor. Sis perdesi var, erken konuşmamak da lazım. İyi düşünüp sağlam adım atılmalı. Keskin çıkışların kimseye faydası olmayacak. Ülke menfaatlerini zarara sokmanın da kimseye faydası yok. Bakanla görüşüp karşı tarafı doğru bilgilendirmek istiyoruz” dedi. Gazetelere 'Çanakkale ruhu'nu yansıtan ilanlar verdiklerini de dile getiren Zeynep Bodur Okyay, babası İbrahim Bodur'un 59 yıl önce İstiklal şehitleri için başlattığı, sonrasında Adnan Menderes'ten günümüze demokrasi şehitleri için okuttuğu mevlitleri bundan sonra 15 Temmuz şehitleri için de okutacaklarını söyledi.

2019’a kadar 400 milyon TL’lik yatırım planlıyor

Milli piyade tüfeği konusuna değinen Zeynep Bodur Okyay, başlangıçta 191 bin adet olarak planlanan üretimin 35 bin adede düşürüldüğünü, bunun da sadece 15 bin adedini kendilerinin üreteceğini belirtti. Zeynep Bodur Okyay, uçak motoru işini büyütmek istediklerini, enerji ve boru hatları gibi birçok alanda kullanılabilecek türbinlerin üretimi üzerinde de çalıştıklarını söyledi. Bodur Okyay, şu ana kadar savunma alanında 150 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, grup olarak da 2019'a kadar 400 milyon TL'lik yatırım planları olduğunu kaydetti.

HEM TEMEL ATTI HEM DE FABRİKA AÇILIŞI YAPTI

Kale Grubu’nun 59’uncu kuruluş yıl dönümü ve geleneksel Seramik Bayramı Çanakkale Çan'da kutlandı. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla aynı gün 122 milyon TL'lik fabrikanın açılışı yapılırken, 25 milyon TL'lik yatırımla Sinterfleks fabrikasının da temeli atıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...