Turizmde hareketlilik başladı

Düzenleyen:
Turizmde hareketlilik başladı

Ekonomi Haberleri

Ege Bölgesi'ndeki önemli turizm destinasyonlarından Kuşadası ve Didim ilçelerinde turizmciler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle turizmin ilk günlerde olumsuz etkilendiğini ancak son birkaç gündür yeniden hareketlilik yaşandığını belirtti.

Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, Didim'de otellerde iptallerin yaşanmadığını söyledi. Yerli turist hareketliliğinin normal seyrinde olduğunu aktaran Alkaner, “Darbe girişiminin Türkiye’deki turizmi sıfıra çekebilme riski çok fazlaydı ama bu girişim bir anda önlendi ve turizmciler yavaş yavaş da olsa yeniden işlerini toparlamaya başladı” dedi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek de, yetkililerin darbe girişiminin olumsuz izlerini özellikle yurt dışında bir an önce düzeltmesi gerektiğine dikkati çekti. Darbe girişiminin ilk günlerinde "uçuşlarda" önemli oranda iptallerin olduğuna işaret eden Çiçek, Kuşadası Limanı’na yanaşan gemilerin yüreklerine su serptiğini söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...