İhanet yuvaları millileşiyor

Düzenleyen:
İhanet yuvaları millileşiyor

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’yle bağlantılı okulların milli servet olduğunu kaydeden Bakanlık yetkilileri, kapatılan okulların hafta başında devlete devrinin tamamlandığını belirtti

Gökhan KAYA

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından kapatılan FETÖ ile bağlantılı bin 700 özel okulun millileştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Binlerce dersliği bünyesinde barından okulların mülkiyeti Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ve Hazine’ye devredilmişti. Bu okulların ne olacağına ilişkin soru işaretleri ortaya çıkarken, MEB’in bu okulların geleceğine ilişkin Maliye Bakanlığı ile çalışma yürüttüğü belirlendi. Bu kapsamda bu okulların bir milli servet olduğunu kaydeden Bakanlık yetkilileri, kapatılan okulların hafta başında devlete devrinin tamamlandığını belirtti. Bu okulların hepsinin Hazine tarafından kendilerine devredilecekmiş gibi bir çalışma yürüttüklerini ifade eden MEB yetkilisi, hangi ilde kapatılan, Hazine’ye devredilen okulun hangi okul türüne dönüştürüleceğine ve hangi öğrencilere hizmet edeceğine ilişkin çalışmalarımı il milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla tamamladıklarını açıkladı. Şu ana kadar FETÖ’ye bağlı kapatılan özel okul, üniversite ve hastanelerin 100 milyar liranın üzerinde bir değerde olduğu söyleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...