Makedonya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek gösterisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Makedonya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek gösterisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Makedonya'nın batısındaki Kırçova şehrinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verildi.

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) tarafından şehir merkezinde düzenlenen gösterilere Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği yetkililerinin yanı sıra ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıyanlar, çalınan marşlar eşliğinde Türkiye'ye desteklerini dile getirdi.

MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişiminin "anavatan" olarak gördükleri Türkiye'nin istikrarını zedeleme amacı taşıyan bir eylem olduğunu belirterek, bu girişime Türk halkının gerekli cevabı verdiğini kaydetti.

"Makedonya'da da aktifler"

Türk halkının, demokrasi ve devletin korunması adına gösterdiği mücadeleyle kahramanlık öyküsü yazdığını aktaran İbrahim, milli iradeyi hiçe sayarak ülkesine ve milletine ihanet edenlerin adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

İbrahim, dünyanın dört bir yanına sızan FETÖ mensuplarının Makedonya'da aktif olduğuna dikkati çekerek, bu örgüte mensup kişilerin Rumeli'den defedilmesi gerektiğini söyledi.

"Milli İradeye Destek, Darbeye Hayır" sloganıyla düzenlenen gösterinin sonunda Türkiye, halkı ve darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...