Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

SGK o süreyi uzattı!

Düzenleyen:
SGK o süreyi uzattı!

GÜNDEM Haberleri

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, "Darbe girişiminden kaynaklanan olağanüstü durumdan dolayı özel sektör işverenleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının belge ve bildirge formlarının verilme süresi 29 Temmuz`a ertelendi" açıklamasını yaptı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığınca, Fetullahçı  Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden kaynaklanan olağanüstü durumdan dolayı  özel sektör işverenleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının belge ve bildirge  formlarının verilme süresinin yarına ertelendiği bildirildi.

SGK'dan yapılan açıklamada, 15 Temmuz'da  FETÖ/PDY'nin darbe  girişiminin devlet ve millet dayanışmasıyla önlendiği ancak bu durumun meydana getirdiği olumsuz şartların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, bu kapsamda kurumun değişik birimlerine ulaşan taleplerden  Mali Tatil Kanunu'nun öngördüğü 1-20 Temmuz arasındaki süreye denk gelen  yükümlülüklerin en son 27 Temmuz itibarıyla, mali tatilin bitimini müteakip 21-25  Temmuz tarihleri arasında yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerin de en son 25  Temmuz itibarıyla yerine getirilmesi gerektiği fakat olağanüstü durumdan dolayı  gerçekleştirilemediğinin anlaşıldığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu nedenle özel sektör işverenleriyle kamu kurum ve kuruluşları en  son 25-27 Temmuz tarihlerinde vermek zorunda oldukları haziran ayına ilişkin  düzenlenecek aylık prim ve hizmet belgelerinin, sigortalı işe giriş  bildirgelerinin ve iş yeri bildirgelerinin, özel sektör iş yerlerinde, haziran  ayında imzalanan toplu iş sözleşmelerine istinaden düzenlenen ek nitelikteki  aylık prim ve hizmet belgelerinin haziran ayında istirahatli olan sigortalılara  ilişkin çalışmadığına dair bildirim girişlerinin ve eksik gün bildirim  formlarının verilme süresi 29 Temmuz saat 23:59'a kadar uzatıldı."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...