Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Düzenleyen:
"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'a, Anadolu Ajansı'nın (AA) hazırladığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı takdim edildi.

Kitabı inceleyen Topbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA'ya teşekkür ederek, "Bir ihaneti yaşadık. Tarihi, bu ve bunun gibi ihanetlerle dolu bir milletiz. İstanbul, 5 yıl işgal yaşadı, Türkiye işgal edildi 1. Dünya Savaşı sonrası, düşmanın yapmadığını yaptılar." dedi.

Topbaş, şöyle devam etti:


"Maalesef acı, kan ve gözyaşları var, şehit ve gaziler var. Milli mücadele gibi bir süreç yaşandı. Ben 79 milyon insanın her birinin bir gazi olduğunu düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın, gerçekten bir devlet lideri olarak, devlet başkanı olarak gösterdiği dirayet sayesinde, vatandaşımızın da o yürekleriyle meydanlara gelmesiyle, elinde hiçbir şey olmamasına rağmen, yürek ve göğüsleriyle hodri meydan diyen Cumhurbaşkanımız ile birlikte, bunlar emellerine erişemediler."Darbe girişiminin başarısızlığa uğradığını ifade eden Topbaş, Türk halkının dünyaya, 'Millet nedir?" sorusunun cevabını gösterdiğini kaydetti.Topbaş, Türkiye'nin 79 milyonluk büyük bir aile olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:"Siyasi kimliklerin, etnik yapıların bir tarafa kaldığını da gösterdik. Tabii bunun gelecek kuşaklara da aktarılması, hafızalarda taze tutulmasını sağlamak lazım. Darbeler ve ihtilaller gergin toplumlarda, zayıf toplumlarda, parçalanmış toplumlarda başarılı olurlar. Toplumlar eğer bir aradaysa, birlikteyse güç birliği yapıyorsa o toplumda darbenin muvaffak olması mümkün değil."

Mevlana'nın, "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır" sözünü hatırlatan Topbaş, "Bizim yurttaşlarımızın, bütün vatandaşlarımızın, bu topraklarda yaşayan herkesin tek vatan, tek millet, tek bayrak olması, sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bu yürekle, bu birliktelikle, bu anlayışla, hepimiz zaten birleştik." diye konuştu.

15 Temmuz'u anlatan müze

Topbaş, İBB olarak 15 Temmuz'u anlatan bir müze hazırlayacakları bilgisini vererek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Büyük bir alanda, tüm Türkiye'deki şehitleri kapsayacak şekilde yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz edeceğiz. İstanbul Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nde 1 milyar 350 bin metrekarelik alanda, bazı objeleri de koymak suretiyle ciddi anlamda, insanların gelip gördükleri aktif bir müze haline getirmek istiyoruz.""Halkın darbe girişimini püskürtmesi sırasında, kamu malları zarar gördü mü?" sorusuna Topbaş, "Maddi olarak onlar (darbe girişimcileri), bizim itfaiye araçlarımızda ve kent içinde binalarımızda tahribatlar yapsalar da hamd olsun diyoruz, kurtulduk. Ama çok önemli bir şey halkımız bu kadar direnişe, bu kadar duruşa, bu kadar masumane ama kalbi bir şekilde tankın önüne geçişine rağmen, hiç bir yerde olumsuzluk yaşanmadı." cevabını verdi.

"Gezi olaylarında bizim 98 otobüsümüz yandı"

"Geçmişte demokrasi adına, sözüm ona bir takım eylemler ortaya koyanların esnafı mağdur ettiklerini, yakıp yıktıklarını, güya kendilerine göre demokratik noktada bu davranışlarını kendilerine bir hak olarak gördüklerini biliyoruz." diyen Topbaş, şöyle devam etti:"Gezi olaylarında bizim 98 otobüsümüz yandı. İtfaiye araçlarımız tahrip oldu. Kamu malları zarar gördü. Ama burada (15 Temmuz'da) ne marketlere hücum etti insanlar aç kalırım korkusuyla, ne de bir yerde bir çöpe zarar verdiler. Hatta yeşil alanlarımızda bile bu konuda hassasiyet gösterildi, tahribat yapılmadı, dikkat edildi. Çok kibarca, gerçekten bu ulusa yakışır tarzda duygularla, çok sağlıklı bir duruş sergilediler."
Meydanlarda nöbet tutulmaya devam edildiğinin altını çizen Topbaş, sabahlara kadar süren nöbetlerde de herhangi bir taşkınlık örneği yaşanmadığına dikkati çekerek, "İşte millet bu, biz buyuz. Bütün halklarla birlikte, bu duyguyu yaşamak güzel bir şey. Geleceği çok daha güçlü göreceğimizi düşünüyorum." görüşünü dile getirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...