Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbeye inat fazladan 700 milyon TL yatırım

Düzenleyen:
Darbeye inat fazladan 700 milyon TL yatırım

Ekonomi Haberleri

Yılın ilk yarısında rekor gelir açıklayan Turkcell, 2016 yılı için belirlediği 2.8 milyar liralık yatırım tutarını yaklaşık 3.5 milyar olarak revize etti

Yılın ilk 6 ayını tüm zamanların rekorunu kıran Turkcell, “Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz” diyerek darbecilere inat operasyonel yatırım planını yüzde 20’den yüzde 25’e revize etti. Daha önce gelirinin yüzde 20’sini yatırımlara ayırma kararı alan Turkcell’in revize kararı fazladan yaklaşık 700 milyon lira daha yatırım yapması anlamına geliyor. 
Turkcell Türkiye ve Turkcell Grubu, yılın ilk yarısında hem gelir hem de FAVÖK’te birinci yarıyıl bazında tüm zamanların en yüksek sonuçlarına imza attı. Turkcell Türkiye yılın ikinci çeyreğinde son üç yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 8.6 büyüme sağlayarak 3 milyar 358 milyon gelire ulaşırken, yılın ilk yarısında ise yüzde 8.9 büyüme ve yüzde 31 FAVÖK marjı kaydedildi. Turkcell Grubu ise yılın ilk 6 ayında yüzde 8.4 büyüme ile 6 milyar 584 milyon TL ciroya, yüzde 5.7 artışla 2 milyar 31 milyon TL faiz ve vergi öncesi kara (FAVÖK)  ve yüzde 30.8 FAVÖK marjına ulaştı. Turkcell’in ilk altı ayındaki grup net kârı da yüzde 14.7’lik artışla 979 milyon TL oldu. 
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 2016 yılı için yüzde 8-10 olan gelir büyümesi ve yüzde 31 -33 aralığında olan FAVÖK marjı beklentilerini koruduklarını belirterek, “2016 yılının ilk yarısında, Türkiye’de telekomünikasyon pazarını yeniden şekillendiren 4.5G yatırımlarına odaklandık. Turkcell olarak müşterilerimizin yoğun ilgisi ile birlikte yatırımlarımızı daha da hızlandırarak 4.5G’de Türkiye’nin 81 ilinde yaklaşık yüzde 82 nüfus kapsamasına ulaştık. Bugün itibarıyla 4.5G abone sayımız 16 milyona ulaşırken, 4.5G şebekemiz üzerinden taşınan data trafiği yüzde 23 oldu. 4.5G yatırımlarımızla birlikte ilk altı ayda yatırım harcamalarımızın gelire oranı yüzde 23 olarak gerçekleşti. Yılın geri kalanında da yatırımlarımızı hız kesmeden yapmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda, 2016 yılı için daha önce yüzde 20 olarak açıkladığımız Turkcell Grup operasyonel yatırım harcamalarımızın gelire oranı beklentimizi yüzde 25 olarak güncelliyoruz. Bir grup teröristin Silahlı Kuvvetlerin belirli unsurlarıyla iş birliği içerisinde yaptığı saldırılardan Türkiye’nin bu kadar hızlı bir şekilde kurtulması Türkiye’nin istikrarı açısından bize cesaret veriyor. Bu kapsamda, hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz” dedi. Daha önce 2016 yılında 2.8 milyar lira yatırım yapacağını açıklayan Turkcell’in bu son revizyonla birlikte operasyonel yatırımlarının yaklaşık 3.5 milyar lira olması bekleniyor. 

956 bin yeni abone 1.2 milyar lira kredi 

¥ Yılın ikinci çeyreğinde Turkcell’in faturalı müşteri sayısı geçen yıla göre 956 bin arttı ve müşteri bazının yüzde 52’sine ulaştı. 
¥ Sabit tarafta fiber müşteri sayısı yıllık bazda 148 bin artışla 965 bine ulaşırken, toplam sabit müşteri sayısı 1.6 milyonu aştı. 
¥ Turkcell’in anlık mesajlaşma görüntülü konuşma platformu BiP, Türkiye, Ukrayna, Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri ve İran olmak üzere toplam 192 ülkede yaklaşık 9 milyon kullanıcıya ulaştı. 
¥ Mart ayında tüm Türkiye’de faaliyetlerine başlayan Turkcell Finansman bugüne kadar akıllı cihazların finansmanı için yaklaşık 1 milyon müşteriye toplam 1.2 milyar TL tutarında kredi sağlayarak akıllı telefon penetrasyonundaki artışı destekledi. 
¥ Şebekedeki akıllı telefon penetrasyonu yüzde 60’a yükseldi. Akıllı telefon sayısındaki artışın da etkisiyle data gelirleri geçen yıla göre yüzde 36.2 ve servis gelirleri yüzde 56.1 büyüdü.
¥ Paycell’in ödeme araçlarından Turkcell Mobil Ödeme ile yılın ilk yarısında, 375 milyon TL’ye ulaşan 11 milyondan fazla işlem gerçekleştirildi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...