'Rusya ile bu noktaya gelmemize hiç gerek yoktu'

Düzenleyen:
'Rusya ile bu noktaya  gelmemize hiç gerek yoktu'

Ekonomi Haberleri

Rusya savaş uçağının düşürülmesi ve Türkiye-Rusya ilişkilerinin gerilmesinde FETÖ’nün parmağının olduğu iddialarına da değinen Canikli, “Rusya’nın bir ihlal nedeniyle uçağının düşürülmesini gerektirecek bir durum var mıydı, yok muydu?' dedi

Rusya savaş uçağının düşürülmesi ve Türkiye-Rusya ilişkilerinin gerilmesinde FETÖ’nün parmağının olduğu iddialarına da değinen Canikli, “Rusya’nın bir ihlal nedeniyle uçağının düşürülmesini gerektirecek bir durum var mıydı, yok muydu? Bunu tartışacağız. Bir ülkenin uçağının düşürülmesi çok ciddi sonuçları olan bir hadise. Ülkenin egemenliğini, toprak bütünlüğünü hedef alan bir saldırı söz konusu olduğunda bu kullanılabilir. Ama bunlar yoksa, kullanılmışsa o zaman başka şeylerin gündeme gelmesi gerekir. Gündeme geldi zaten tartışılıyor. Ama şunu söyleyelim bir ihlal vardır Türkiye’nin bu konudaki refleksi uluslararası hukuk açısından haklıdır. Ama bunun bu yapıyla bağlantısı var mıdır, bu yapının Türkiye’nin istikrarını ortadan kaldırmayı, ciddi bir kriz ortamına sürüklemek amacıyla yapılmış olma ihtimali var mıdır? Gibi sorular bugün 15 Temmuz’dan öncesine göre daha yoğun sorulmakta ve buna yönelik kuvvetli işaretlerin olduğunu bugün söyleyebiliriz. Şüpheyi doğrulayacak şekilde ciddi deliller ortaya çıkmaya başladı. Bizim Rusya ile bu noktaya gelmemizde hiçbir neden yoktu” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...