BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > En tatlı yarışma

En tatlı yarışma

Gaziantep’te düzenlenen festivalde renkli sahneler yaşandı. Gençler, lahmacun ve baklava yarışmasında soluk soluğa yarıştı



> İrfan Özfatura GAZİANTEP TURİSTLER DE KATILDI İspanyol Clarita “önemli olan katılmak” diyenlerden... Arkadaşlarının tezahüratlarına rağmen tabağını yarılayamadı. 3. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivalinde renkli sahneler yaşandı. Lahmacun ve baklava yeme yarışmasında iddialı isimler kıran kırana yarıştılar. DAKİKADA 1 LAHMACUN Önce lahmacun canavarları masa başı yaptılar ve önlerindeki nefis lahmacuna özenle biber ektiler, limon sıktılar. “Üç... İki... Bir... Başla!” anonsu ile yaklaşık 1,5 metrelik lahmacuna yumuldular. Onca kilolu müsabık arasından dal gibi bir Antepli sıyrıldı: “Fuat Öztürk!” Şampiyon 9 dakika 41 saniyede son lokmasını yutarken rakipleri lahmacunlarını bitiremeden havlu attılar. Ardından baklava yemekte kendine güvenenler kolları sıvadı. Tabaklara 18 adet baklava kondu, müsabıklar yine birlikte başladılar. Bunlar arasında Yusuf Özdemir beş saniyede bir dilim yuvarladı ve tabağını sadece 93 saniyede sıyırıp parlatarak Büyükşehir Belediyesinden “altın” almaya hak kazandı. HIŞ EDİYORSA TAMAM Yarışmaya getirilen baklavalar Antep’in ünlü baklavacısı Şirvan Usta’nın imzasını taşıyordu. Ünlü usta mesleğin sırlarını gazetemiz okurlarıyla paylaştı: “İyi bir baklava yapabilmek için bir kere malzemeniz ‘seçme’ olacak. Harran ovasının sert buğdaylarından mamul un bulacak, Barak ovasının Boz fıstığını ve Urfa’nın sade yağını kullanacaksınız. Hamuru itina ile tutacaksınız, yufkalar zar gibi olacak, öyle ki altından gazete okunacak. Fırınlama ve şerbet vermenin de “erbabına malum” incelikleri var ama bunun tam ayarında olup olmadığını anlamak çok kolay. Eğer ısırırken ‘hışş’ sesi çıkıyorsa tamam.”
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT