Erdoğan: G.kurmay ve MİT Külliye’ye bağlansın

Düzenleyen:
Erdoğan: G.kurmay ve MİT Külliye’ye bağlansın

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hem TSK’nın hem de istihbarat kurumlarının yapısının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yücel Kayaoğlu Ankara
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Başkanlık Divanı üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Erdoğan’a “Geçmiş olsun” ziyareti niteliği taşıyan görüşmede ilk kez CHP’li divan üyeleri de yer aldı. CHP’den Akif Hamzaçebi ile Tufan Köse’nin katıldığı ziyarette, Meclis Başkanlık Divanı üyeleri darbe girişimi karşısında milletin ve Meclis’in gösterdiği tavrın önemine değindiler. Meclis İdare Amiri Salim Uslu ise batının ikircikli tavrının bir kez daha ortaya çıktığını belirterek “PKK ile mücadelede itidal tavsiye edenler şimdi de darbe konusunda itidal tavsiye ediyorlar” dedi. Bu sözlere Cumhurbaşkanı hak verirken “15 Temmuz’un ardından Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD’den açıkçası samimi bir tavır görmedik” dedi.
Basına kapalı yapılan görüşmede edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi sırasında yaşanan istihbarat zaafını da gündeme getirdi. Erdoğan’ın “Eğer, muhalefet de kabul ederse MİT ve Genelkurmay’ı cumhurbaşkanlığına, kuvvet komutanlıklarını ise Milli Savunma Bakanlığı’na bağlamak istiyoruz. Ancak biliyorsunuz ki bazı düzenlemeler için anayasa değişikliği şart. Anayasa değişikliğine mevcut şartlarda muhalefetin de destek vermesi gerekiyor” dediği öğrenildi. Görüşmede, 15 Temmuz’dan sonra hem toplumda hem de siyasette yakalanan ‘uzlaşma’ havası da gündeme geldi. Hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekilleri bu uzlaşma sürecinin mutlaka devam etmesi gerektiğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrıca, OHAL kararına yönelik değerlendirmesi sırasında “Türkiye’nin bir an önce normalleşmesi gerekiyor. Bu sürecin hızla sağlanması ve sonuç alınması için OHAL kararı alındı. Hedefimiz bu süreci hızla bitirmek” dediği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...