15 gün içerisinde lojmanları terk edin

Düzenleyen:
15 gün içerisinde lojmanları terk edin

GÜNDEM Haberleri

Darbecilerin cezalandırılmasına yönelik hukuki süreç hızla işlerken, çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile onların sosyal haklarının alınması içinde önemli adımlar atıldı.

Buket Güven ANKARA
KHK’de darbeci askerlerin silah ruhsatları ve pilot lisansları iptal edildiği açıklandı. Söz konusu kişilerin oturdukları kamu konutlarını veya vakıf lojmanlarını 15 gün içinde tahliye etmesi istenirken bu kişilerin özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacağı da KHK ile belirlendi. KHK ile darbeci askerlerin ve onlar vasıtasıyla pasaport alan kişilerin de pasaportları iptal edildi.
Söz konusu pilotlar, TSK ile ilişkilerinin kesilmesinin ardından, Hava Harp Okulu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından verilen uçuş ve pilotluk sertifikaları ise iptal edilecek. Böylece FETÖ ile ilişkili bu subayların özel hava yollarında çalışmaları da mümkün olmayacak.
Önceki gün yayınlanan KHK ile Özel Kuvvetler Komutanlığı’na yaptığı baskın sonrasında ölen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir tarafından öldürülen hain darbeci 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi de TSK’dan atıldı. Bu adımla birlikte hain Terzi’nin özlük haklarından varislerinin yararlanmasının da önüne geçilmiş oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...