Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çıbanın başı Stratfor

Düzenleyen:
Çıbanın başı Stratfor

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağını hainlere hedef gösteren CIA’in gölge düşünce kuruluşu, Türkiye aleyhinde kara propaganda makinesi gibi çalışıyor

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin kritik anlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan paylaşımlarıyla darbeciler lehine yönlendirmelerde bulunan ABD merkezli özel istihbarat ve araştırma kuruluşu Stratfor’un misyonu tartışılıyor. Teksas merkezli Stratfor, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’yla (CIA) ilişkili bir kuruluş olarak değerlendiriliyor. Stratfor’un darbe gecesi paylaşımları olağanüstü artmış, normalinin birkaç katına çıkmıştı. Stratfor’un, suikastçılar için yerini tespit etmeye çalıştığı Erdoğan’ın uçağının yerini çok kısa süre içinde tespit ederek, havadaki konumuyla ilgili birçok “tweet” atması kamuoyunun dikkatini çekmişti. Stratfor yetkilileri, uçağı hızla nasıl tespit ettikleri sorusuna, “Bu bilgilerin tamamı açık kaynaklardan elde edilmiştir” cevabını verirken, darbe ortamında bunların sosyal medyada paylaşmalarının sebebine dair soruları ise karşılıksız bıraktı. Stratfor, aynı gece, Erdoğan’ın “Almanya’dan sığınma istediği” şeklindeki MSNBC’nin yalan haberini de Twitter’dan paylaşarak tepki toplamıştı. 16 Temmuz’da da Stratfor, Twitter’dan Erdoğan hakkında gerçekleri yansıtmayan bir profil paylaştı. Profilde, Erdoğan’ın 1999’da “ordu tarafından hapse atıldığı” ifade edildi. Mahkumiyeti içinse “şiddet ile dini veya ırksal nefreti teşvik ettiği” iddiası gösterildi. Erdoğan’ın 2000’li yıllar boyunca “ordunun gücünü azaltmak için çalıştığı” vurgusu yapılan profil, Cumhurbaşkanı’nın orduya karşı geçmişten gelen kişisel husumetle hareket ettiği imasında bulunarak, darbeyle ilgili olağan bir sebep-sonuç ilişkisi mesajı verdi. Stratfor’un gerçeklerle tezat yayınındaki en dikkat çekici unsurlarından biri de, 21 milyon (yüzde 52) oyla Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan için “oyların yüzde 13,3’üne karşılık gelen 5 milyon 412 bin 423 oyla seçimi kazandı” ifadelerinin yer alması oldu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...