1 Mayıs'ta Taksim açılacak mı?

1 Mayıs'ta Taksim açılacak mı?

GÜNDEM Haberleri

Türk-İş, DİSK, KESK, Hak-İş ve Türk Tabipleri Birliği temsilcilerinden oluşan heyet, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nın Taksim Meydanı'nda kutlanması yönündeki çabasını sü rdürüyor. Emniyet yetkilileriyle bir araya gelen heyet, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yla görüşecek.

nbsp; Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK Genel Başkanlarının 1 Mayıs'ı birlikte kutlama amacıyla yaptığı toplantılarda mutabakata varılamadı. Bunun üzerine Türk-İş, DİSK, KESK, Hak-İş ve Tü rk Tabipleri Birliği temsilcilerinden oluşturulan heyet, Taksim'de planlanan kutlamaları görüşmek üzere geçen hafta İstanbul Valisi Mutlu ile görüş tü. Görüşmede Vali Mutlu, Taksim Meydanı'nda devam eden çalışmalar nedeniyle fiziki koşulların ortaya özel bir durum çıkardığını belirterek, meydanın havadan çekilmiş görüntülerini heyet üyeleri ile izledi. Meydanda devam eden inşaat nedeniyle çok derin çukurlar olduğuna işaret eden Vali Mutlu, heyettekilere önerilerini sordu.
nbsp; İstanbul Emniyetinden yetkililerle de konuyu değerlendiren heyet, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı'nda ne şekilde yapılabileceğini görüşmek üzere Vali Mutlu ile yeniden bir araya gelecek.
nbsp;
nbsp; -"Tek bir katılımcının bile burnunun kanamasını istemeyiz"
nbsp;

nbsp; Türk-İş İstanbul Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heyet üyeleriyle Taksim Meydanı'nda incelemeler yaptıklarını belirterek, "1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız ama kutlamaların şekil ve yöntemi nasıl olacak, bunu belirlememiz lazım. Tarlabaşı ile Taksim arasında 30-40 metre derinliğinde inşaat alanları var. Tek bir katılımcının bile burnunun kanaması nı istemeyiz. Ters bir durum olursa kutlamalara gelenler 30-40 metre aşağıya düşebilir" dedi.
nbsp; Yetkililerin bu yıl sendikaların Taksim Anıtı'na çelenk bırakması ve ardından Kazancı yokuşunda karanfil dağıtmasının daha uygun olacağını d üşündüğünü ifade eden Büyükkucak, şöyle devam etti:
nbsp; "Biz, Taksim Meydanı'nda mutlaka kürsü kurmak istiyoruz. Taksim Meydanı'nda inşaatın sürdüğü alanlarla miting alanının irtibatı bir şekilde kesilebilir diye düşünüyoruz. Valilik ile bir görüş birliğine varırsak katılımcıları belli sayıda tutmak için çevre illere çağrıy ı yapmayız."
nbsp;
nbsp; -Hak-İş, Karabük'te ve Taksim'de-

nbsp;
nbsp; Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, daha önceki y ıllarda 6 konfedarasyonun Taksim'de 1 Mayıs'ı birlike kutladığını hatırlatarak, şöyle dedi:
nbsp; "Bu yıl da birlikte kutlamak için 3 toplantı yaptık ama DİSK ile KESK oyunbozanlık yaptı. 'Kutlamalarda Memur-Sen ile Türkiye Kamu-Sen olmasın' dediler. Biz de birliktelik sağlanamadığı için konfederasyon olarak 1 Mayıs'ı işçi kenti Karabük'te kutlayacağız. Taksim bizim için adrestir, başka bir anlamı yok. Taksim'de amaca ulaşılmıştır. Taksim'de yapılacak bir ortak kutlamaya her türlü katkıyı vermeye hazırız ancak inşaatın sürdüğü Taksim, bu koşullarda en fazla 7-8 bin kişiyi alabilir. Ayırca, Taksim'deki fiziki koşullar bir kutlama için uygun değil, meydanda 30 metre derinliğinde çukurlar var. İnsanlara yazık günah. Bir şey olursa hesabını kim verecek? Taksim'de yapılacak bir kutlama için en uygunu neyse biz ona destek vermeye hazırız."
nbsp;
nbsp; -Memur-Sen Çanakkale'de-

nbsp;
nbsp; Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 1 Mayıs'ın ortak kutlanmas ı için çaba gösterdiklerini ancak yaşanan sorunlar nedeniyle çözüm süreci konseptine de uygun olarak 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutlama kararı aldıklarını söyledi.
nbsp; Kutlamada dünya barışı, yeni anayasa, çalışma hayatındaki sorunları çözümü ve çözüm süreci konularında çağrı yapacaklarını anlatan Gündoğdu, "Biz, bu sene Taksim'de olmayacağız. 1 Mayıs'ı en az 35 bin kişiyle kurtuluş destanının yazıldığı Çanakkale'de kutlayacağız" dedi.
nbsp; Öte yandan, Türkiye Kamu-Sen'in 1 Mayıs'ı kutlamak üzere ayrı bir organizasyon yapmadığı, illerdeki kutlamalara katılınabileceği yönünde teşkilatlara yazı gönderildiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...