Kınalı kuzu oldular

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Kınalı kuzu oldular

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Çanakkale Kara Savaşları'nın kahramanlıklarıyla damga vuran 57'inci Alay şehitleri, Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce gencin katılımıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı. Büyük zafer öncesi, 57'inci alay askerlerinin sabah namazı kıldığı yerde cemaatle kılınan sabah namazına Gençlik ve Spor Bakanı Suat K ılıç da katıldı. Bakan Kılıç, yürüyüşe katılan gençlere elleriyle kırık buğday çorbası ikram etti.

nbsp;
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Savaşları'nın 98'inci yıl dönü münde binlerce genci Gelibolu Yarımadası'nda şehitlerle buluşturdu. Çanakkale Savaşları'nın en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve tümü şehit düşmesine rağmen sancağını yere düşürmeyen 57'nci Alay şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüş için Kocadere'deki alana gelen Bakan Kılıç, gençlere buğday çorbas ı ikram etti. Ardından büyük zafer öncesi, 57'inci Alay askerlerinin cemaatle sabah namazı kıldığı alanda sabah namazı için saf tutuldu. Şehit askerlerin namaz kıldığı fotoğraf da alana konuldu.

Bakan Suat Kılıç'ın da katıldığı cemaate yüzlerce genç saf tuttu. Namazın sonunda şehitler için de dua edildi. Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı'na bağlı 18. Mekanize Tugay Komutanlığı'nın oluşturduğu izci kampından sabahın ilk ışıkları ile yür üyüşe geçen ve kırmızı renkli cepkenlerinin sırtında yer alan nbsp; 'Dedeciğim ben geldim' yazısı ile atalarına mesaj veren nbsp; izcilerin yürüyüşünde, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Ferit Güler, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutan ı Tuğamiral Mesut Özel , Jandarma Bursa Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, 2. Kolordu'ya bağlı 18. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferhat Özgen de hazır bulundu. 7 bini izci 8 bini üniversite öğrencisi olmak üzere yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı yür üyüş, 10 kilometrelik güzergahta sürdü. Türkiye'nin dört bir yanından katılımın olduğu yürüyüşte askeri lise ve Harp Okulu öğrencileri de hazır bulundu. Dün gece kampa giren öğrencilerin el ve saçlarına yürüyüş öncesi kı na yakıldı. nbsp; nbsp;
nbsp;
Kırmızı cepken yeleklerinin sırtında 'Dedeciğim ben geldim' yazısı bulunan minik izciler büyük ilgi çekti. Başlarında Çanakkale Savaşları sırasında, Mehmetçiğin kullandığı 'Enveriye kabalağı' olarak bilinen asker şapkası bulunan izciler, yürüyüş boyunca kahramanlık marşları söyledi. 'Ata'nın İzinde 57'nci Alay Yürüyüşü', Conkbayırı'nda saat 07.30 sıralarında sona erdi. 98 yıl önce olduğ u gibi, Conkbayır siperleri yakınında buluşan katılımcılar burada gerçekleşen törende duygu dolu dakikalar yaşadı. Çanakkale Savaşları sırasında, göğs ündeki saatine isabet eden bir şarapnel parçası ile ölümden kurtulan Atatürk'ün dev heykelinin bulunduğu noktada yapılan törende, temsili 57'nci Alay Sancağı'nın devir teslim töreni gerçekleştirildi. nbsp; nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...