Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

5 bin kişi şehit damat için yürüdü

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
5 bin kişi şehit damat için yürüdü

GÜNDEM Haberleri  / DHA

FETHULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda şehit düşen polislerden 30 yaşındaki Velit Bekdaş için Bolu’da yaklaşık 5 bin kişi Türk bayraklarıyla yürüdü. Şehidin Bolulu eşi Meryem Bektaş, "Gerçekten onur ve gurur duymanın ne olduğunu eşim şehit olduktan sonra anladım" dedi.

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’daki darbe girişiminde Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı saldırısında polis Velit Bekdaş, 50 silah arkadaşıyla birlikte şehit olmuştu. Şehit polis Mardin’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanmıştı. Eşi Bolulu olan şehit için Bolu’da yürüyüş yapılarak mevlit okutuldu. Şehit polisin eşi Meryem Bekdaş’ın Beşkavaklar Mahallesi’ndeki baba evinin önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla ’Demokrasi Meydanı’ olarak adlandırılan Belediye meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşe şehidin eşi Meryem Bektaş, şehidin yakınları ve vatandaşların yanı sıra, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay da katıldı. Belediye Meydanı’na gelen yaklaşık 5 bin kişi burada İstiklal Marşı’nı okudu ve yatsı namazının ardından dualar etti.

Şehidin eşi Meryem Bekdaş, kılınan yatsı namazının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin şehit olmasının kendisi için gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Eşini şehit eden darbeciler hakkında, "Onlara söyleyecek bir şeyim yok" diyen Meryem Bekdaş şunları söyledi: "Gerçekten onur ve gurur duymanın ne olduğunu eşim şehit olduktan sonra anladım. Beni çok gururlandırdı. Her zaman söylerdi, ‘Seni saraylarda yaşatacağım. Altın kaşıklardan yemek yiyeceksin.’ Aynen bugün onu yaşıyorum. Eşim her zaman şehit olmak isterdi. ‘Şehitlik mertebesi en yüksek mertebedir, keşke bize de nasip olsa’ derdi. Öyle de oldu. Allah inşallah şehadetini kabul eder. Bu vatan için bir şeyler yapan herkese hakkımı helal ediyorum" dedi.
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...